Ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα τη φετινή σεζόν για τα εις βάρος του διαιτητικά λάθη, με την αρχή να γίνεται στην Ξάνθη την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

1. Πέναλτι και αποβολή στον Λισγάρα που δεν δόθηκε. Ο Ολυμπιακός είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Καλογερόπουλου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Λισγάρας έκανε πεντακάθαρο χέρι (στο 0-0) και αντί να καταλογιστεί πέναλτι και αποβολή του αμυντικού της Ξάνθης, ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί το ματς. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, με τον Ολυμπιακό να χάνει δύο βαθμούς. Σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης για την ακριτική ομάδα ήταν ο Λισγάρας.

2. Ο βοηθός έχασε τη φάση με τον Αστέρα. Την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον Αστέρα. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με πέναλτι του Μανιά μετά από χέρι του Ρομαό. Ο Τογκολέζος έκανε όντως χέρι, αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως στην αρχή της φάσης στη σέντρα του Μουνάφο η μπάλα είχε περάσει άουτ. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης (είναι ο διαιτητής που μέτρησε το γκολ του Πέλκα στα Γιάννενα) και ο πρώτος βοηθός Χρήστος Μπαλτάς δεν είδαν την παράβαση.

3. Το πέναλτι στον Σεμπά. Ο Ατρόμητος κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0, στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον διαιτητή Αρετόπουλο να κάνει μεγάλο λάθος εις βάρος των Ερυθρολεύκων. Πιο συγκεκριμένα δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Σεμπά στο 79′, στερώντας από τους Πειραιώτες την δυνατότητα να ισοφαρίσουν. Ο Βραζιλιάνος ανατράπηκε εντός περιοχής και ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί το ματς.

4. Η ανατροπή Καρσελά στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός είχε σημαντικό λόγο να διαμαρτύρεται και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου να μην καταλογίσει πέναλτι σε ανατροπή του Καρσελά από τον Χουλτ, εννιά λεπτά πριν από το φινάλε του ματς.

5. Η παραδοχή του Παπαπέτρου. Στο τελευταίο ντέρμπι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις του διαιτητή Παπαπέτρου στην ανατροπή εντός περιοχής του Μποτία από τον Βράνιες και στο επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη στον στόπερ του Ολυμπιακού στη φάση του δεύτερου γκολ της Ενωσης. Οπως προέκυπτε μάλιστα από το ρεπορτάζ, ο Παπαπέτρου παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα πως έκανε λάθος και στις δύο φάσεις.

Η εύνοια του ΠΑΟΚ

Τα όσα προαναφέραμε έχουν να κάνουν με διαιτητικά λάθη εναντίον του Ολυμπιακού, ωστόσο υπάρχουν και οι διαιτητικές αποφάσεις που έχουν ευνοήσει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ αλλά και την ΑΕΚ.

6. Το πέναλτι με τον Ατρόμητο. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 στην ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας όμως την ομάδα του Περιστερίου (1-1) με πέναλτι που δεν υπήρχε. Αν προσθέσει κάποιος και την λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Σίπκα για οφσάιντ στον Ντιγκινί (με το σκορ 1-0 υπέρ του Ατρομήτου) σε κόντρα επίθεση με προϋποθέσεις για γκολ, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

7, 8. Το γκολ του Πλατανιά και το πέναλτι του Βαρέλα. Στην εκτός έδρας νίκη (1-0) επί του Πλατανιά, κανείς δεν ξεχνά πως η ομάδα των Χανίων σκόραρε στο τέταρτο λεπτό με τον Γκρέλτσακ και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μεγάλο λάθος του βοηθού Κουντουρέλη.

Στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 1-0 στο Αγρίνιο με τραβηγμένο πέναλτι που δόθηκε από τον διαιτητή Θάνο τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

9. Γκολ – οφσάιντ στα Γιάννινα. Την περασμένη αγωνιστική (νίκη του ΠΑΟΚ με 3-1) όλοι είδαν πως ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Δικεφάλου Δημήτρης Πέλκας ήταν ένα μέτρο οφσάιντ. Ολοι εκτός του βοηθού του Κουτσιαύτη, Καλφάκη.

10. Το πέναλτι του Βάτσιου στο Λαμία – ΑΕΚ. Μια διαιτητική απόφαση που συζητήθηκε πολύ ήταν το μεγάλο λάθος του Αριστείδη Βάτσιου στην αναμέτρηση Λαμίας – ΑΕΚ για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Η Ενωση είχε επικρατήσει 1-0 με πέναλτι που είχε καταλογίσει στο 80′ ο Βάτσιος σε ανατροπή του Λιβάγια από τον Ακόστα εκτός περιοχής.