Déjà vu τιμωρίας για τον Ολυμπιακό με διαφορά 133 ημερών και σκηνοθέτη τον Τάσο Παπαπέτρου.

Το πάθημά του στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν το μετουσίωσε σε μάθημα και καταδικάστηκε να γίνει πρωταγωνιστής στο ίδιο δράμα.

Η ΑΕΚ για δεύτερη φορά στην ίδια σεζόν νικά τον Ολυμπιακό με επική ανατροπή στην εκπνοή του αγώνα προκαλώντας χαμηλό βαρομετρικό στον Πειραιά. Η παρόξυνση της ανασφάλειας στους Ερυθρολεύκους επέδρασε καθοριστικά υπέρ της δαιμονικά κυνικής αντιπάλου του που μοιάζει να έχει ανακαλύψει τη μυστική συνταγή της επιτυχίας απέναντι στους πρωταθλητές.

Η νίκη του Δικεφάλου έχει σαθρό υπόβαθρο: ο σκόρερ του χρυσού γκολ Γιώργος Γιακουμάκης έκανε φάουλ στον Μποτία στην αρχή της φάσης που έκρινε το ντέρμπι.

Είναι περιττή η σημειολογική υποσημείωση πως ο τίτλος δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό. Γιατί η μπάλα, όπως έχει πει ο Ιβιτσα Οσιμ, είναι… ελαφρών ηθών.

Βρισκόμαστε στο μέσον του Τριωδίου αλλά χθες κάποιοι έβγαλαν τις μάσκες – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο Δημήτρης Πέλκας εμφανίστηκε στους Ζωσιμάδες ως Ζορό. Oχι, δεν επηρεάστηκε από τη διαφήμιση του συντοπίτη του για γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών. Να προφυλάξει την τραυματισμένη μύτη του προσπάθησε και φόρεσε τη μάσκα. Η χαρά όμως –του γκολ, για να μην παρεξηγούμαστε –δεν τον άφησε να κρυφτεί. Εβγαλε λοιπόν τη μάσκα για να πανηγυρίσει το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και να προσφέρει καλύτερο ανφάς και προφίλ στους φωτογράφους.

Ο βοηθός διαιτητή Μανόλης Καλφάκης δεν είχε ντυθεί Ζορό. Αλλά τρέχοντας προς τη σέντρα όταν ο Πέλκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ έμοιαζε με προσκεκλημένο σε πάρτι μασκέ που μόλις είχε χάσει τη μάσκα του και αναζητούσε σκοτεινό μέρος για να μην αποκαλυφθεί. Ενα μέτρο μπροστά από τους τελευταίους αμυντικούς του ΠΑΣ ήταν ο Πέλκας στη φάση του γκολ. Λεπτομέρεια άνευ σημασίας για τον Καλφάκη. Όπως ήταν και για τον Κούλα Χασάν στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο όταν και πάλι ο Πέλκας έβαλε με τον ίδιο τρόπο γκολ. Οπως ήταν και για τον Γιώργο Καλφόγλου στον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Η κάθαρση διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη.

Αλλωστε το σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που έσπασαν τις πόρτες και μπούκαραν στους Ζωσιμάδες τα λέει όλα: «Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό».