Ονομάζεται Διονύσης Τσακνής. Και χθες, τέσσερις μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, έκανε μια σοβαρότατη ανακοίνωση. Κατήγγειλε, με μισόλογα και υπαινιγμούς, ένα σοβαρότατο σκάνδαλο στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ, ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι για να προπαγανδίζει την κυβερνητική γραμμή, δημιούργησε μια νέα διευθυντική θέση, τη θέση του διευθυντή Γραφείου Διευθύνοντος (μη γελάτε, έτσι ακριβώς!). Διορίστηκε ένας κύριος Τ. (έτσι τον ονομάζει ο Διονύσης Τσακνής) η μητέρα του οποίου, σύμφωνα με την καταγγελία, η κυρία Τ., κατέθεσε μια προσφορά σύμβασης έργου κατά τα φαινόμενα πολύ ακριβή (ο καταγγέλλων κάνει λόγο για πρόγραμμα, την εκπομπή «Επί παντός» όπως πληροφορούμαι από άλλες πηγές, που έως πέρυσι ήταν εσωτερική παραγωγή του καναλιού, με κόστος είκοσι φορές μικρότερο από εκείνο της προσφοράς της κυρίας Τ.). Παρά κάποιες αντιδράσεις, η κυρία Τ., μητέρα του διευθυντή Γραφείου Διευθύνοντος, παίρνει το έργο, μάλιστα έπειτα από επίπονη και μακροχρόνια προσπάθεια του κ. διευθύνοντος και του διευθυντή του (ο κ. Τσακνής κάνει λόγο για «ηθικό –και όχι μόνο –σκάνδαλο») –στο Δ.Σ. καταψήφισαν μόνο δύο, ο αναπληρωτής διευθύνων Γιώργος Θαλασσινός και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Τέλης Μεταξάς.

Αν τα πράγματα έγιναν έτσι (και διασταυρώνοντας τις πληροφορίες, κατανόησα ότι έγιναν ακριβώς έτσι, μάλιστα έμαθα και για τουλάχιστον ακόμα μια ανάλογη ανάθεση, για ανάθεση σε άλλον υποψήφιο παραγωγό προγράμματος που έχει τίτλο «Η ζωή εν τάφω», προφανώς όχι από το γνωστό μυθιστόρημα του Μυριβήλη), υπάρχει σοβαρό θέμα διαπλοκής και σύγκρουσης καθηκόντων.

Γνωρίζω ότι ο υπουργός Νίκος Παππάς ξέρει τα περιστατικά, αλλά για την ώρα ελπίζει ότι ο εκλεκτός του στα ηνία της ΕΡΤ θα ξεπεράσει τις αντιδράσεις σιωπηλά. Δύσκολο να γίνει αυτό, σε έναν οργανισμό που (λέμε τώρα) κάνουν θόρυβο τα κόκαλα των αντιμνημονιακών νεκρών του, που τρίζουν.

ΥΓ: Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, διαπίστωσα ότι η κυρία Τ. έχει ξανακάνει τα ίδια στην ΕΡΤ και, κατόπιν, στη ΝΕΤ. Οτι έχει ένα ακόμα παιδί, έναν δεύτερο κύριο Τ., που κι αυτός είχε διευθυντική θέση στην κρατική τηλοψία. Κι ότι, το 2013, την επέκριναν τα συριζαϊκά σάιτ ως άνθρωπο του Σαμαρά. Διδακτικές ιστορίες.