Η Mercedes-Benz παρουσίασε άλλη μια εκδοχή της δημοφιλούς E-Class, της μεγάλης μπερλίνας που πλέον προσφέρεται και σε κάμπριο εκδοχή. Το επιτυχημένο εμπορικά μοντέλα δείχνει να κερδίζει στον τομέα της πολυτέλειας, διαθέτει τα πάντα – κάτι που διαφαίνεται και από τον μακροσκελή κατάλογο των εξοπλιστικών του στοιχείων – ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και με τετρακίνηση 4MATIC! Να σημειωθεί ότι η νέα E-Class Cabrio είναι το πέμπτο μέλος της οικογένειας E-Class της Mercedes-Benz. Η εξωτερική της εμφάνιση πατάει στη σχεδιαστική γραμμή της κλειστής εκδοχής.

Ειδοποιός διαφορά η νέα μαλακή, υφασμάτινη οροφή, οποία ανοίγει μέσα σε 20 δευτερόλεπτα ακόμη και αν ο οδηγός είναι εν κινήσει – αρκεί να μην περάσει τα 50χλμ/ώρα στο κοντέρ του. Τόσο ο οδηγός όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες μπορούν να θερμαίνονται – ακόμη και με ανοιχτή την οροφή – χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα ( που είχε εισάγει στα κάμπριο μοντέλα της, πριν από 15 περίπου χρόνια και στην δεύτερη γενιά SLK), το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF αλλά και το σύστημα AIRCAP. Στα νέα του ηλεκτρονικά στοιχεία, ο οδηγός μπορεί να έχει την πλήρη ενσωμάτωση smartphone με ασύρματη φόρτιση και λειτουργία κλειδιού, κόκπιτ ευρείας οθόνης, το πληθωρικό σε λειτουργίες σύστημα πολυμέσων με κουμπιά αφής, αλλά και σύστημα φωνητικών εντολών, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Το νέο μοντέλο είναι ελαφρώς πιο μεγάλο σε διαστάσεις από το προηγούμενο με το μήκος της νέα E-Class να έχει αγγίξει τα 4,82 μέτρα. Ιδιαίτερα άνετο είναι και το εσωτερικό του μοντέλου. Ο χώρος αποσκευών είναι 385 λίτρων – ή 310 λίτρα με ανοιχτή την οροφή. Οι τιμές του νέου μοντέλου ξεκινούν από τα 75.560 ευρώ, για την Ε200 Cabrio ενώ η πιο ακριβή έκδοση ( μεταξύ των υπολοίπων εκδόσεων που μεσολαβούν), η E400 4MATIC Cabrio κοστίζει 104.480 ευρώ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης πανελλαδικής παρουσίασης της νέας E-Class έγινε και η πρεμιέρα της ναυαρχίδας της φίρμας, της S-Class που βρίθει σε άνεση και τεχνολογία και προσφέρεται με τρεις εντελώς νέους κινητήρες, ντίζελ και βενζίνης από 376 έως και 469 ίππους. Η νέα S-Class ξεκινά από 126.965 ευρώ.