Το πρώτο από τα συνολικά τρία επεισόδια της συνάντησης των δύο ισπανών τεχνικών παίχθηκε χθες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, με το που τακτοποιήθηκε η ομάδα του στον πάγκο της, κατευθύνθηκε αμέσως προς την πλευρά των Ερυθρολεύκων και τον συμπατριώτη του προπονητή.

Ο Οσκαρ Γκαρσία ξαφνιάστηκε ευχάριστα από την επίσκεψη του συναδέλφου του, αντάλλαξαν θερμή χειραψία και τα είπαν για λίγο.

Στη συνέχεια έπεσαν με τα μούτρα στη σκακιέρα του Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά στο φινάλε ήθελαν και οι δύο κάτι διαφορετικό.

«Αξίζαμε τη νίκη και αν την παίρναμε θα ήταν το δίκαιο. Ημασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με πάρα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Είχαμε τουλάχιστον τέσσερις ξεκάθαρες ευκαιρίες. Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι, στο ότι δεν βάλαμε κάποιο από αυτά τα γκολ για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που σχετικά με το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε με Μιραλάς και Ανσαριφάρντ είπε ότι υπήρχε και θέμα κόπωσης, αλλά και κάποιες μικροενοχλήσεις που είχαν μετά το ματς με την Ξάνθη.

Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος ότι δεν τον «χάλασε» η ισοπαλία, αλλά «θα προτιμούσα να ήταν με γκολ, το 1-1 θα ήταν καλύτερο για παράδειγμα. Ομως και οι δύο ομάδες τα δώσαμε όλα», αποφάνθηκε και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν κάνει ευκαιρίες στα τελευταία δύο παιχνίδια, απάντησε: «Παίζει και ο αντίπαλος, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλές ευκαιρίες παρά μόνο αυτές στο πρώτο δεκάλεπτο».

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του χθεσινού ματς και αναδείχθηκε MVP του ντέρμπι. Ο βέλγος μέσος του Ολυμπιακού παρέλαβε το βραβείο του μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κάναμε καλή προσπάθεια, ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν σκοράραμε. Μπορούμε όμως να πάρουμε την πρόκριση στη ρεβάνς και αυτός είναι ο στόχος μας. Το παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι διαφορετικό και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Ο έμπειρος μέσος των Πειραιωτών ρωτήθηκε και για την προσωπική του απόδοση. «Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου. Προσπαθώ για το καλύτερο όπως όλοι οι συμπαίκτες μου» είπε.

Ο Λεάντρο Κούτρης αντικαταστάθηκε στα τελευταία λεπτά του ματς λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα, αλλά σύμφωνα με τον γιατρό του Ολυμπιακού δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Σήμερα θα κάνει θεραπεία και λογικά την Παρασκευή θα είναι σε θέση να προπονηθεί.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, καθώς και ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσαν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την ατμόσφαιρα και τους ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία.