Η παράνομη στάθμευση πάνω στο μικρό τμήμα του ποδηλατόδρομου στο ύψος της Τεχνόπολης, (διασταύρωση Πειραιώς και Περσεφόνης και το οποίο φτιάχτηκε για να οδηγεί με ασφάλεια τους πολίτες που κάνουν πετάλι στον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Φάληρο) συνεχίζεται ασταμάτητα.

Το βλέπετε και στις πρόσφατες φωτογραφίες.

Αλλά και η στήλη δεν θα σταματήσει να επισημαίνει μία κατάσταση που είναι ντροπιαστική για την χώρα, τους αρμόδιους του έργου, αλλά και για τους πολίτες που επιμένουν να παρανομούν.

Υπενθυμίζω ότι το μικρό αυτό κομματάκι ποδηλατόδρομου, είναι δεν είναι 100 μέτρα, κατασκευάστηκε αρκετά αργότερα από τον ποδηλατόδρομο Γκάζι – Φάληρο που ξεκινάει κάτω από τη γέφυρα Πουλόπουλου.

Και έγινε ακριβώς επειδή στο τέλος του πεζόδρομου της Ερμού και έπειτα Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει φανάρι. Υπήρχε θέμα ασφάλειας.

Συνηθισμένη κατάσταση τα εμπόδια για όσους ποδηλατούν σ’αυτό το μικρό κομμάτι ποδηλατόδρομου

Το Υπουργείο Υποδομών σκέφτηκε να κατευθύνει τους ανθρώπους που ποδηλατούν στο φανάρι Πειραιώς και Περσεφόνης. Και έφτιαξε εκεί μία μικρή λωρίδα contra flow ποδηλατόδρομου με ειδικό δάπεδο κιόλας, για να ξεχωρίζει, ενώνοντας την με τον ποδηλατόδρομο Γκάζι – Φάληρο. Από τότε όμως, σ’ αυτή τη μικρή λωρίδα ποδηλατόδρομου παρκάρουν παράνομα οι πάντες. Αυτοκίνητα, πούλμαν, φορτηγά, μηχανές. Καταστήματα τοποθετούν πινακίδες «κράχτες».

Έτσι, η πινακίδα που ενημερώνει πως στο σημείο περνούν πεζοί και ποδήλατα είναι μάλλον…διακοσμητική.

Όσο για τους πολίτες που ποδηλατούν αναγκαστικά χρησιμοποιούν τον δρόμο…