…μάγκα δεν είσ’ εντάξει». Παλιό το ρεμπέτικο αλλά μ’ έπιασα να το ψιθυρίζω έξω απ’ το σουπερμάρκετ. Βέβαια στη διάλεκτο του μάγκα, το ρήμα «σακουλεύομαι» έχει άλλη σημασία, πάει να πει «σ’ έχω καταλάβει», ή καλύτερα «την έχω πιάσει τη δουλειά».

Καμία σχέση με το:

– Πόσες σακούλες θέλετε;

– Οσες χρειάζεται.

– Οχι γιατί η σακούλα στοιχίζει 4 λεπτά.

Τι λέτε μαντάμ; Εδώ κάθε μέρα ακριβαίνει από ένα ευρώ το μακαρονάκι το «κοπτό» που έλεγε κι η Βασιλειάδου στον Σταυρίδη, και δεν σας είδα να με ρωτάτε αν θα το πάρω. Τώρα με τα 4 λεπτά, σας έπιασε ο πόνος;

Πώς έγινε όμως θέμα της ημέρας η τιμή της σακούλας, ε;

Χάλασε ο κόσμος. Δεν είχαμε άλλο θέμα, πρώτη μούρη στα δελτία η σακούλα. Τα μεσημεράδικα κάνανε και γκάλοπ τρομάρα τους.

Τι να κάνουμε παιδιά; μας έπνιξε το πλαστικό. 400 χρόνια λέει θέλει να λιώσει το άτιμο. Πάρε ένα διχτάκι εκεί που είναι μια σταλιά, κάνε τη δουλειά σου κι άσε μας στη μαύρη μας τη μοίρα.

Αλλο δεν είχαμε, πού θα βρούμε 4 λεπτά.

Ευτυχώς όμως υπάρχουνε και σοβαροί άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο (όχι δεν εννοώ τον κύριο Καμμένο) που ασχολούνται με τα καυτά θέματα της ζωής μας.

Οπως αυτοί οι χριστιανοί που μαζευτήκανε στο Παλιό Φάληρο, βάλανε τον παπά με την αγιαστούρα και τον βασιλικό στο χέρι, μπροστάρη, και δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν πάνε να βρούνε το κόκκινο άγαλμα, ονόματι PHYLAX, να το διαβάσουνε, να του πούνε δυο τρία Πατερημά, να το ξορκίσουνε με τον άγριο απήγανο. Γιατί κατά τον παπά Πατάπιο (αλήθεια, έτσι είναι τ’ όνομά του, όχι το βαφτιστικό, το καλλιτεχνικό του) για τον άγιο λοιπόν πατέρα, αυτό το άγαλμα είναι ο διάολος αυτοπροσώπως.

Απ’ το χρώμα μόνο να καταλάβεις, κόκκινο της Κολάσεως. Κι έχει και φτερά ο αντίχριστος. Αυτό πού το πας;

Δεν έφτανε όμως μόνο ο εξορκισμός, ο πατήρ εξορκιστής ζήτησε με επιστολή του από τον δήμαρχο να κατεδαφιστεί αμέσως το πνεύμα του κακού γιατί σκανδαλίζονται οι πιστοί και πάνε μετά και κάνουνε κακά πράγματα και φοβερές αμαρτίες ανομολόγητες. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, καταλαβαίνετε, διάφορα σεξουαλικά.

Βέβαια δεν είναι μόνο εγχώριος ο παραλογισμός, είναι υφήλιος και πολύ πιο επικίνδυνοςαπ’ τον παπά της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Εδώ ολόκληρος πλανητάρχης τουιτάρισε απαντώντας στον άλλον παρανοϊκό της Βόρειας Κορέας που απειλούσε ότι έχει κουμπί και θα το πατήσει (κι όταν λέμε κουμπί δεν λέμε ένα οποιοδήποτε κουμπί από τον Καλυβιώτη, αλλά κουμπί που το πατάς και τινάζεις τον κόσμο με τα πυρηνικά στον αέρα) τι νομίζετε ότι απάντησε;

Σε ελεύθερη μετάφραση πάντα, ότι

– «Εχω κι εγώ κουμπί και το δικό μου εμένα τό ‘χω μεγαλύτερο».

Κατά τ’ άλλα για να επιστρέψουμε στα δικά μας, μια δήλωση που έχει ενδιαφέρον και πρέπει να της δώσουμε την ανάλογη σημασία είναι η δήλωση πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ (ναι, το θυμάστε; Του κυρίου Καρατζαφέρη) δήλωσε λοιπόν ο πρώην ότι «οι σεισμοί στη Μακεδονία είναι αποτέλεσμα της προδοσίας που ετοιμάζουν για το Μακεδονικό οι γλείφτες των ξένων».

Μήπως να πάρω τηλέφωνο τον πατέρα Πατάπιο να πά’ να τον διαβάσει μπας κι έχουμε καμιά βελτίωση;

Μπα όχι. Θα επιστρέψω στο μέγα θέμα της ημέρας, τη ΣΑΚΟΥΛΑ τραγουδώντας ένα άλλο ρεμπέτικο.

«Μην κάνεις κόλπα ψεύτικα

και λες πως με λατρεύεις

γιατί σε σακουλεύτηκα

πως θες να μου τα παίρνεις».