Σοβαρό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, περιμετρικά του Κοινοβουλίου, το οποίο έρχεται να επιβαρύνει το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.

Πρόκειται για «παρεμπόδιση», όπως καταγγέλλεται, από δυνάμεις των ΜΑΤ του γενικού γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, και βουλευτών του ΚΚΕ να εισέλθουν στη Βουλή, όταν εκείνοι απομακρύνθηκαν από τον κορμό διαδήλωσης του ΠΑΜΕ που βρισκόταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Δεν τον αναγνώρισαν…

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνδρες των ΜΑΤ δεν αναγνώρισαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα και, νομίζοντας πως είναι κάποιος από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ, του απαγόρευσαν να προσεγγίσει τη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε τον προπηλακισμό του κ. Κουτσούμπα από τους άνδρες των ΜΑΤ.

«Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα του κόμματος», τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους ψυχικά ασθενείς, στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία από το ΚΚΕ που ζήτησε και ονομαστική ψηφοφορία.