«Μετά 3½ χρόνια έντονης συμμετοχής μου στα κοινά του Πειραιά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ήρθε η ώρα να σας αποχωριστώ για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου. Δεν αποχωρίζομαι όμως τον Πειραιά». Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της πόλης. Ως προς τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ήταν απολύτως σαφής: «Καταθέτω την παραίτησή μου που προκαλείται από μια άδικη παραπομπή μου σε δίκη, χωρίς στοιχεία» τόνισε διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζονται και αποδίδοντας την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση σε καθοδηγούμενη εκστρατεία λάσπης.
«Πολιτικοί απατεώνες»

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιφύλαξε και ένα αιχμηρό πολιτικό σχόλιο για όσους, υπακούοντας στην κομματική γραμμή, συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός επιβαρυντικού, όπως είπε, επικοινωνιακού κλίματος για το πρόσωπό του: «Ο λαός του Πειραιά έχει ήδη απομακρυνθεί από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν. Αυτοί που κόπτονται υπέρ των συμφερόντων του, σηκώνοντας την αριστερή γροθιά, με το δεξί χέρι υπόγραψαν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι που δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζομένους. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας» ανέφερε.

Η κατακλείδα της τοποθέτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη περιλάμβανε ένα μήνυμα: «Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους λασπολόγους, αυτή είναι η δική μου υπόσχεση». Και ήταν ένα μήνυμα που επανέλαβε και με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Η πέτρα, το σίδερο και το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει».