Δεν το λες και ευχάριστο να ταξιδεύεις σε μία ευρωπαϊκή χώρα και όταν φτάνεις στο αεροδρόμιό της να σε βάζουν σε «καραντίνα» σε ειδικά δωμάτια. Αυτή την ταλαιπωρία καθώς και εξευτελιστικούς ελέγχους από τις γερμανικές Αρχές υφίστανται το τελευταίο διάστημα όσοι Ελληνες ταξιδεύουν με προορισμό τη Γερμανία.

Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο τομεάρχης της ΝΔ αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος φέρνει το θέμα στη Βουλή. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός επισημαίνει ότι οι επιβάτες από την Ελλάδα «βρίσκονται έκθετοι για αρκετή ώρα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ερωτώνται επίμονα για ζητήματα που το ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης κανονικά θα έπρεπε να δίδει από μόνο του απαντήσεις».

Και ζητάει να μάθει από τους υπουργούς αν η ελληνική κυβέρνηση είχε γνώση της απόφασης των γερμανικών Αρχών να επιβάλλουν στους Ελληνες που πηγαίνουν στην Γερμανία καθεστώς «ειδικής εποπτείας», και αν ναι, γιατί δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση. Επιπλέον, ρωτάει σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε «να αρθεί άμεσα το απαράδεκτο αυτό καθεστώς έναντι των ελλήνων πολιτών, που τους υποβιβάζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη, με δεδομένο μάλιστα ότι στη Γερμανία κατοικούν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας και θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων κατά την επιστροφή τους από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές».

«Καλύτεροι

οι επόμενοι»

Με την ευχή οι επόμενοι κρατικοί προϋπολογισμοί να είναι καλύτεροι καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που παραδόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Η ψήφιση αυτού του προϋπολογισμού θα θυμίζει κάτι από τα παλιά, δεδομένου ότι η ψηφοφορία θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου όπως γινόταν παλιότερα κι όχι στις αρχές Δεκεμβρίου όπως συνέβαινε την επταετία των Μνημονίων. Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από την Ολομέλεια γίνεται πάντοτε με ονομαστική ψηφοφορία και έχει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Αντίδραση από

τους συμβούλους

Οι σχολικοί σύμβουλοι, που ήταν και οι αρμόδιοι τόσα χρόνια για την αξιολόγηση και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, διαφωνούν πλήρως με την πρόσφατη πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη νέα δομή των σχολείων.

Σε χθεσινή ανακοίνωση τους εκφράζουν «την πλήρη διαφωνία τους με τη νέα πρόταση και καταδικάζουν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια επίρριψης της όλης κακοδαιμονίας της εκπαιδευτικής πολιτικής στις πλάτες των «μονοπρόσωπων» φορέων της εκπαιδευτικής πολιτικής, όλων των χρόνων της μεταπολιτευτικής εκπαιδευτικής ιστορίας, παραγνωρίζοντας τις παραλείψεις και τις πράξεις των τόσων χρόνων «εκλεκτού» διοικητισμού, που ανέθρεψαν ή και δικαιολόγησαν όποιες πιθανές δυσλειτουργίες και αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου στο βωμό της επικαλούμενων μορφών αυτοαναφορικότητας οι οποίες δεν ευσταθούν».

Οπως σημειώνουν ακόμη, η κριτική ανάλυση της νέας πρότασης του υπουργείου Παιδείας «καταδεικνύει με σαφήνεια το γενικόλογο και αναποτελεσματικό τρόπο προσέγγισης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας».

Παράλληλα καλούν όλους τους «πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς σε δημόσια συζήτηση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων οι οποίες θα δεσμεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της επιστημονικής και παιδαγωγικής υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου».

Η ΓΕΝΟΠ

παίρνει τα όπλα της

Συγκρουσιακό κλίμα αρχίζει να διαμορφώνεται για το θέμα της ΔΕΗ. Σε συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ που έγινε χθες στη Φλώρινα με συμμετοχή τοπικών παραγόντων που εκπροσωπούσαν όλες τις περιοχές όπου βρίσκονται οι προς πώληση μονάδες, δηλαδή τόσο της Δυτικής Μακεδονίας όσο και της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, αποφασίστηκε ότι το συνδικάτο θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όπως απεργίες και καταλήψεις. Τον χρόνο και τον χώρο των κινητοποιήσεων θα αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ όταν θα έρθει η ώρα. Προβλέπω να εκδηλώνονται από το νέο έτος…