Η νέα BMW X3 ετοιμάζεται να εισέλθει στην τρίτη της γενιά με μια σειρά εφοδίων που πλέον την ανεβάζουν αρκετά ψηλά στην κατηγορία της. Το νέο μοντέλο, που εγκαινίασε την μικρή κατηγορία των SUV το 2003, έχει καταγράψει πάνω από 1,5 εκατομμύριο νέες ταξινομήσεις. Σήμερα, η νέα BMW X3 φέρει πιο δυναμική σχεδιαστική σχεδίαση ενώ εμπλουτίζεται με ακόμη πιο αποδοτικά συστήματα κίνησης.

Όπως αναφέρει και η βαυαρική φίρμα και η τρίτη γενιά της BMW X3 ακολουθεί τα χνάρια των προκατόχων της. Εξωτερικά ξεχωρίζει η πιο στιβαρή μάσκα με τους προβολείς ομίχλης σε εξαγωνική σχεδίαση ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα (με τρισδιάστατη εμφάνιση και προαιρετική full-LED λειτουργικότητα που ενισχύουν το δυναμικό στυλ), και αεροτομή στην έντονα καθοδική οροφή που δημιουργούν ένα μυώδες πίσω τμήμα.

Και αυτό το μοντέλο της BMW θα φέρει το Personal CoPilot που εστιάζουν στην υποστήριξη του οδηγού και την ημι-αυτοματοποιημένη οδήγηση, ενώ στα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης προαιρετικά θα φέρει την τελευταία γενιά Active Cruise Control και το πακέτο ασφάλειας Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει Steering και lane control assistant, Lane Change Assistant (από το Δεκέμβριο 2017) καθώς και Lane Keeping Assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση.

Επίσης, η νέα BMW X3 περιλαμβάνει τώρα το BMW Connected. Λειτουργώντας με βάση μία ευέλικτη πλατφόρμα, το Open Mobility Cloud, αυτή η ενσωματωμένη ψηφιακή φιλοσοφία για αναβαθμισμένη προσωπική μετακίνηση χρησιμοποιεί ποικίλα μέσα επικοινωνίας (όπως smartphones και smartwatches) για να ενσωματώσει το αυτοκίνητο στην προσωπική ζωή του χρήστη. Επίσης, θα έχει και σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών που επιτρέπει τη διαισθητική λειτουργία ποικίλων λειτουργιών των συστημάτων πλοήγησης και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας χρησιμοποιώντας κινήσεις των δακτύλων και χεριών.

Θα προσφέρεται με δύο κινητήρες ντίζελ και τρεις βενζίνης. Η πιο ισχυρή, η BMW X3 M40i θα αποδίδει 360 ίππους, ως η κορυφαία επιλογή στη γκάμα.

Οι δύο ντίζελ εκδοχές είναι η BMW X3 xDrive20d η οποία αποδίδει 190 ίππους και η BMW X3 xDrive30d που αποδίδει 265 ίππους.

Η βασική έκδοσης βενζίνης είναι η BMW X3 20i με 184 ίππους που υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου 7,2 λίτρα/100χλμ.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρων θα συνδυάζονται στάνταρ με μία βελτιστοποιημένη έκδοση του οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic.