Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι διεθνείς αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Fraport.

Συγκεκριμένα, κατά το επτάμηνο του έτους (Ιανουάριος – Ιούλιος), οι αφίξεις εξωτερικού ενισχύθηκαν κατά 14,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ενώ μόνο τον Ιούλιο, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 10,3%

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, συνολικά διακινήθηκαν 1 εκατ. επιπλέον επιβάτες εξωτερικού, αγγίζοντας τους 10,662 εκατ. επιβάτες, έναντι 9,334 εκατ. επιβατών το 2016.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων για το νησί της Κω, καθώς ο πρόσφατος σεισμός φαίνεται πως δεν επηρέασε την εξέλιξη της τουριστικής της κίνησης. Ήδη, το νησί του Ιπποκράτη βαδίζει προς ρεκόρ αφίξεων, αφού «τρέχει» με άνοδο 18,8% τον Ιούλιο και 22,1% το επτάμηνο.

Σημαντική είναι και η άνοδος στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, καθώς στο επτάμηνο οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 57% σε 560.700 άτομα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Fraport, το νησί με τη μεγαλύτερη επιβατική ήταν η Ρόδος, καθώς οι επιβάτες εξωτερικού ανήλθαν σε 2,24 εκατ. από 2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από