Επιτέλους, δύο διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας του Βορρά Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης καταγγέλλουν τη μετατροπή των ΑΕΙ – ΤΕΙ από εστία διδασκόντων και διδασκομένων, ή κέντρα ερευνών, σε άσυλο και εγκληματικό προπύργιο του χειρότερου των κοινωνικών υποκόσμων!

Η κοινή δήλωσή τους, γι’ αυτήν τη διαστροφική μετάλλαξη των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε απροκαλύπτως υποστηριζόμενα από την κυβέρνηση καταφύγια και ορμητήρια επικίνδυνων αντικοινωνικών στοιχείων, αξίζει ν’ αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και των μεγάλης επισκεψιμότητας δημόσιων κτιρίων. Γιατί όχι και στο Εθνικό Κοινοβούλιο, που με τις τεχνητές πλειοψηφίες της πρώτη φορά «αριστερής» κυβέρνησης ή ορθότερα του κυβερνώντος ψευδο-αριστερο-ακροδεξιού μορφώματος από ιερό τέμενος της δημοκρατίας εκπίπτει στο επίπεδο της ανοχής των κακοποιών.

Δεν χρειάζεται μελετημένη επιχειρηματολογία για την απόδειξη αυτού του κοινωνικοπολιτικού ξεπεσμού. Η αλήθεια βοά αφ’ εαυτής: οι παράγοντες αυτής της κοινωνικής εκτροπής αναζητούνται ανέτως, τόσο σε μερίδα του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) όσο και στους συριζανελικούς πολιτικούς εντολείς τους. Ο νόμος-πλαίσιο της Αννας Διαμαντοπούλου για την Παιδεία, που υπερψηφίστηκε από 251 εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κυριολεκτικά στραγγαλίστηκε από τις 153 ψήφους του μαδουριανής κοπής αντιεκπαιδευτικού συστήματος, με μαέστρους αυτής της παράφωνης ορχήστρας τον Νίκο Φίλη και τον Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και αυτονόητο συνθέτη αυτού του ρέκβιεμ, αυτής της επικήδειας εκπαιδευτικής συμφωνίας, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της. Πώς άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβεβαίωνε τον τίτλο του θρυλικού καταληψία ή επιδρομέα των λυκείων; Ετσι, «σώθηκε» διά μαγείας η «παράδοση» της «ήσσονος προσπάθειας», που κυριάρχησε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της μεταδικτατορικής περιόδου, με το ηλίθιο σύνθημα «όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών». Μια «παράδοση» παραγωγής ημιμαθών κομματικοκρατούμενων διδασκόντων και διδασκομένων που διαιωνίζουν την κυριαρχία τους στα περισσότερα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κατάργηση των ανόθευτων αρχαιρεσιών, με αρπαγή της κάλπης, με εγκλεισμούς των αντιφρονούντων δημοκρατικών καθηγητών και πρυτάνεων, σε γραφεία με χτισμένες πόρτες και παράθυρα, ή με αδειασμένα σκουπίδια πάνω στα πρυτανικά γραφεία από εξωπανεπιστημιακά αποβράσματα…

Οσοι διάβασαν προσεκτικά την κοινή δήλωση των Καμίνη – Μπουτάρη ασυζητητί συμφωνούν με όλο το γράμμα και το πνεύμα του κειμένου τους. Με μια όμως σοβαρή επιφύλαξη: το κάλεσμα προς την ελληνική κοινωνία, φυσικά και τους γονείς των διδασκομένων, να αξιώσουν «εδώ και τώρα» τη θεσμική αποκατάσταση της πραγματικής αποστολής του ασύλου. Χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος αντίδρασης στο αντιεκπαιδευτικό πραξικόπημα.

Ας μου επιτρέψουν οι πραγματικά αξιαγάπητοι και αξιοσέβαστοι «πρώτοι κύριοι» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση των Παναλέξη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τις λαϊκές κινητοποιήσεις που δεν χειραγωγούνται από το ιερατείο των «μπαχαλάκηδων». Η μόνη οδός για την κατάργηση του αίσχους του ασύλου του υποκόσμου είναι η Δικαιοσύνη. Ας αρχίσουν λοιπόν «εδώ και τώρα» οι εκατοντάδες, οι αμέτρητες προσφυγές στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μόνον έτσι ο ύπνος των παραβατών θα γίνει για μία ακόμη φορά εφιαλτικός!