Πυρκαγιά εκδηλώθηκεσε αγροτοδασική έκταση, στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Στο μεταξύ, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στην περιοχή Αγ. Γεώργιος-Ναυάγιο στη Ζάκυνθο,κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών.Διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Οσο για την πυρκαγιά στις Ορθονιές, που έχει μετατρέψει σε στάχτες τα υπέροχα δάση των ορεινών της Ζακύνθου, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, καθώς οριοθετήθηκε.

Σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Αναφωνήτρια, επίσης στη Ζάκυνθο.

Λόγω των απανωτών πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, στο νησί έχει μεταβεί πυροσβεστικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Φωτιά ωστόσο εξακολουθεί να μαίνεται και στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Πάντως, από το πρωί της Πέμπτης ελέγχεται περιμετρικά.

Συνολικά 48 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Τετάρτη ανά τη χώρα.