Στο ΝΒΑ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μονομαχία Κέβιν Ντουράντ – ΛεΜπρον Τζέιμς με φόντο το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Στην Ισπανία ασχολούνται με το 1-3 της Βαλένθια επί της Μπασκόνια στα ημιτελικά της ACB. Στην Ιταλία συζητούν το μνημειώδες 1-4 της άσημης Τρεντίνο επί της πρωταθλήτριας Αρμάνι Μιλάνο. Στην Τουρκία θαυμάζουν το εκκωφαντικό 65-91 της Μπεσίκτας στην έδρα της Αναντολού Εφές και την πρόκριση στον τελικό. Στη Γερμανία απολαμβάνουν τους τελικούς Μπάμπεργκ – Ολντενμπουργκ και στη Λίγκα VTB ετοιμάζονται για τους τελικούς ανάμεσα στις συμπολίτισσες ΤΣΣΚΑ και Χίμκι Μόσχας.

Στην Ελλάδα το απόλυτο κοντράστ. Τυφλωμένοι οπαδοί «σκοτώνονται» στα social media καταμετρώντας πόσες υποδείξεις των διαιτητών αδίκησαν την ομάδα τους στο ΣΕΦ και εξυφαίνουν σενάρια σχετικά με την τριάδα Αναστόπουλου, Πουρσανίδη, Ανδρικόπουλου, που κλήθηκε να διευθύνει τον αποψινό (21.00, NS2) τέταρτο τελικό με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη, οι υγιείς φίλαθλοι, αηδιασμένοι και απηυδισμένοι, γυρίζουν την πλάτη στις δύο ρωμαϊκές αρένες ευελπιστώντας να στερέψει κάποια στιγμή το νερό στον μύλο του οπαδικού μίσους, ώστε και αυτοί να σκεφτούν εάν θα επιστρέψουν στο γήπεδο. Μέσα σε αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα, το βάρος πέφτει κάθε φορά στους γηπεδούχους και στην προκειμένη περίπτωση στους Πράσινους, που οφείλουν να δείξουν σύνεση, ώστε να μην επαναληφθούν οι ίδιες και ακόμη χειρότερες εκρήξεις βίας. Οπως εκείνες που σημειώθηκαν στο ΣΕΦ και προκάλεσαν την τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού για μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, που θα έχει ισχύ την επόμενη σεζόν. Υπό αυτό το πρίσμα, η ομαλότητα στη συνέχιση των τελικών αποτελεί μεγαλύτερο διακύβευμα από το αν τελικά θα αγωνιστούν απόψε και σε τι βαθμό ετοιμότητας θα εμφανιστούν οι τραυματίες Γιάννης Μπουρούσης (μέση), Ερικ Γκριν (τενοντίτιδα στον αχίλλειο) και Κώστας Παπανικολάου (μυϊκός σπασμός).

Αν νικήσουν οι Ερυθρόλευκοι, θα κατακτήσουν το τρίτο σερί πρωτάθλημά τους. Αν επιβληθούν οι Πράσινοι, θα ισοφαρίσουν (2-2) τη σειρά και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ.