Αξιοποίησαν τηραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία internet of things και δημιούργησαν ένα έξυπνο κολονάκι, το οποίο θα τοποθετείται στη ράμπα του πεζοδρομίου και με τη χρήση ειδικού αισθητήρα θα εντοπίζει το αυτοκίνητο που παρκάρει και «κλείνει» τη διάβαση.

Τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίαςτου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλη της ομάδας«ParkAllou», έχουν ως όραμα ναλύσουν τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες όταν κυκλοφορούν έξω στο δρόμο και γενικότερα «να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα σεβασμού και ισότητας των ατόμων αυτών με τους υπόλοιπους πολίτες». Γι’ αυτό το όραμα και την ιδέα τους, μάλιστα, κατέκτησαν την πρώτη θέση στονTελικό Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Βάσει της εφαρμογής της ομάδας του ΟΠΑ,στην περίπτωση που έχουν περάσειλίγα λεπτά και το όχημα, που έκλεινε τη διάβαση, είναι ακόμα εκεί, το κολονάκι ειδοποιεί – μέσω εφαρμογής στο κινητό – τη δημοτική αστυνομία να το απομακρύνει, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιείται και ο ενδιαφερόμενος για το εμπόδιο που υπάρχει στην περιοχή που συνήθως κινείται. Η εφαρμογή επίσης παρέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την προσβασιμότητα σε καφετέριες, εστιατόρια και άλλους τόπους αναψυχής.

Το σύνθημα, δε, της ομάδας είναι«Η πρόσβαση δεν είναι προνόμιο».Η «ParkAllou»θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στις 28-30 Ιουνίου 2017.