Το νέο της έργο στην Ελλάδα παρουσίασε η ActionAid Ελλάς: το Επίκεντρο – έναν πολυχώρο δράσης και αλλαγής στον Δήμο Αθηναίων.

Το Επίκεντρο δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τον τοπικό πληθυσμό που έχει πληγεί από την πολυετή οικονομική ύφεση και ζει σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού. Για να το πετύχει, στεγάζει ένα ολιστικό πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν, καινοτόμες υπηρεσίες για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.

Η ActionAid αποφάσισε, αρχικά, να ξεκινήσει από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα και κατ’ επέκταση την υψηλότερη συγκέντρωση κατοίκων που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης. Το Επίκεντρο ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων και η ActionAid έχει ως όραμα αυτή να είναι μόνο η αρχή. Βρίσκεται στον Κολωνό, στην οδό Πέτρας 93, σε ένα 4οροφο κτίριο. Σε αυτή την κοινότητα, παρουσιάζεται ο υψηλότερος αριθμός κατοίκων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή με πολύ χαμηλό εισόδημα. Αρωγός στην πρωτοβουλία είναι ο Δήμος Αθηναίων.

Επίσης, καθώς η οργάνωση πιστεύει βαθιά στο «μαζί» συνεργάζεται στο Επίκεντρο με πρωτοπόρες οργανώσεις και εξειδικευμένους επαγγελματίες (14 στο σύνολο) ώστε εν τέλει να παρέχουν από κοινού τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και προγράμματα.Μεταξύ των προγραμμάτων περιλαμβάνονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών, μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, νομική και λογιστική συμβουλευτική, εύρεση εργασίας και απασχολησιμότητας για ενήλικες καθώς και μηχανική, ρομποτική, ξυλουργική αλλά και ενισχυτική διδασκαλία και αγγλικά για παιδιά και εφήβους.