Η χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και αρχηγών των ομάδων που συμμετέχουν στην ημιτελική φάση της Α1 (Ολυμπιακός – Αρης και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ) εξέπεμπε μια έννοια, που έκανε ακόμη πιο «ζεστό» τον ήλιο πάνω από την Αίγλη Ζαππείου. Και αυτή η έννοια είναι ο σεβασμός μεταξύ συμμετεχόντων, που αποδεικνύει ότι το μπάσκετ διέπεται από μια άλλη κουλτούρα. Σαφώς, οι ορδές των ποδοσφαιρικών ομάδων που παρεισφρέουν και στα κλειστά γήπεδα του μπάσκετ, έχουν προκαλέσει έκτροπα κατά καιρούς, το γενικότερο πλαίσιο ωστόσο είναι σαφέστατα πιο υγιές και η αξιοπιστία της Λίγκας σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Το μεγάλο αγκάθι για τη διοίκηση Γαλατσόπουλου

Εξυπακούεται πως η ελληνική Λίγκα παρουσιάζει και προβλήματα κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης, αλλά η χθεσινή εκδήλωση αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με όραμα. Το μεγαλύτερο αγκάθι αποτελεί η τηλεοπτική συμφωνία καθώς το συμβόλαιο με τη Novasports εκπνέει φέτος, ενώ οι ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεσμεύονται με την Cosmote TV έως το 2019. Η κεντρική διαχείριση λοιπόν πάει περίπατο για τα επόμενα δύο χρόνια. Οσο για το τηλεοπτικό μέλλον των δώδεκα ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός, αυτή τη στιγμή είναι αρκετά αβέβαιο. Η Nova μάλλον αποχωρεί και ο ΟΤΕ δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να συνάψει άλλη συμφωνία. Συνεπώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ΕΡΤ, που μπορεί να ξαναπάρει τα δικαιώματα αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η Μπάρτσα έκοψε τον Λάσμε για λόγους ηθικής τάξεως

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη έπιασε το ραντάρ της στήλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Καταλωνία, η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισε να κόψει τη μεταγραφή του Στεφάν Λάσμε, μολονότι αποτελούσε εισήγηση του έλληνα προπονητή με γνώμονα την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας ενόψει των πλέιοφ της ισπανικής ACB. Σύμφωνα με όσα μάθαμε, τέθηκε ζήτημα ηθικής τάξεως, καθώς ως γνωστόν ο Γκαμπονέζος είχε τιμωρηθεί πέρυσι από την τουρκική Λίγκα για χρήση απαγορευμένης ουσίας και συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης.