Ολοκληρώθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το workshop για την έναρξη της διαδικασίας Πιστοποίησης Μονοπατιών με το σήμα Leading Quality Trails – Best of Europe, από τον Διεθνή φορέα ERA, Europeans Ramblers Association.

Στελέχη δήμων, φορέων και συλλόγων παρακολούθησαν σεμινάριο για τη σήμανση, ανάδειξη και πιστοποίηση μονοπατιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.Πρόκειται για το πρώτο βήμα στο σχέδιο που έχει η περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου θεσσαλικών μονοπατιών, ώστε να αναδειχθεί τουριστικά η περιοχή και να προβληθούν ακόμη περισσότερο τα μοναδικά brand names όπως είναι τα Μετέωρα, ο Όλυμπος, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρια, οι Σποράδες.

Το σεμινάριο ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου και ήταν βασισμένο στη διαδικασία Ανάδειξης & Πιστοποίησης Μονοπατιών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων ERA, Europeans Ramblers Association. Ένα από τα βασικά αντικείμενα του σεμιναρίου ήταν το τι κάνει μια πεζοπορική διαδρομή ελκυστική για τους τουρίστες που τους ενδιαφέρει ο περιπατητικός τουρισμός.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν και επαγγελματικοί φορείς, οι οποίοι δεν έχουν τόσο άμεση σχέση με τα μονοπάτια, όπως οι Ενώσεις Ξενοδόχων Μαγνησίας και Λάρισας, καθώς και η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας.