Στην αναζήτηση του όμορφου σώματος, πολλοί πιστεύουν πως όσο πιο αδύνατος είναι κάποιος τόσο το καλύτερο. Ωστόσο μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως από κάποιο σημείο και μετά, καραδοκεί η κατάθλιψη.

Ποιο από τα δύο προηγείται; Απάντηση προς το παρόν δεν υπάρχει, αφού η νέα μελέτη, η οποία είναι η πρώτη που βρίσκει τόσο ισχυρά στοιχεία για το θέμα, δεν κατόρθωσε να εξακριβώσει αν η κατάθλιψη είναι η αιτία της ανορεξίας που οδηγεί στο πολύ χαμηλό βάρος σώματος ή αν προηγείται το λιπόσαρκο σώμα.

Έδειξε όμως πως είναι ισχυρή η συσχέτιση μεταξύ των δύο, ακριβώς όπως η ψυχική νόσος συσχετίζεται με τα περιττά κιλά – κάτι που διαπιστώθηκε τόσο στην παρούσα μελέτη, όσο και σε πολλές παλαιότερες.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής (BJP)και βασίζονται στην ανάλυση στοιχείων από 183 προγενέστερες κλινικές μελέτες.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Σεούλ,η μελέτη τους αποκάλυψε μία ουσιώδη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες τα θέματα που άπτονται του σωματικού βάρους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ