Το κλάμα ενός αθλητή για την άτυχη στιγμή που τον περίμενε σε ένα παιχνίδι, στέλνοντάς τον ενδεχομένως για πολύ καιρό εκτός αγωνιστικών χώρων, άρα και επαγγέλματος, μέχρι να αναρρώσει (υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστού που θα σημάνει εξάμηνη αποχή), επισκιάζει τα πάντα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στενοχώρησε άπαντες με το γοερό κλάμα του όταν στο 52ο λεπτό του αγώνα στα Χανιά και έπειτα από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Βράνιες έπεσε στο έδαφος, έχοντας αντιληφθεί τι ακριβώς του είχε συμβεί. Εχοντας προσγειωθεί στο γόνατο με άσχημη ισορροπία έπαθε τη ζημιά, το ακριβές μέγεθος της οποίας θα εκτιμηθεί σήμερα. Ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις συνηγορούσαν στο ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα σοβαρή ζημιά. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο στόπερ της Ενωσης βρισκόταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 στη δύσκολη έδρα του Πλατανιά, από τον οποίο δεν έχει δεχθεί φέτος γκολ στα τέσσερα ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες (δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο Ελλάδας). Σκόρερ του πρώτου τέρματος ήταν ο αποκτηθείς τον περασμένο Ιανουάριο αριστερός μπακ Βινίσιους, στην πρώτη συμμετοχή του μάλιστα ως βασικός με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Το δεύτερο σημείωσε ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος στάθηκε τυχερός και χώρεσε στη 18άδα (έμεινε εκτός λόγω αδιαθεσίας ο Πέκχαρτ), οπότε όταν ο Μανόλο Χιμένεθ αισθάνθηκε ότι έπρεπε να ρίξει στον αγώνα δεύτερο επιθετικό δεν υπήρχε άλλος. Ο μέχρι πρότινος παροπλισμένος διεθνής επιθετικός σκόραρε ένα πανέμορφο τέρμα με σουτ πάνω στην κίνηση ύστερα από καταπληκτική ασίστ του Πέτρου Μάνταλου. Με τη νίκη αυτή η Ενωση έσβησε τις ούτως ή άλλως λιγοστές ελπίδες της κρητικής ομάδας να κλέψει την πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, άφησε πίσω ξανά τη (μοναδική) διεκδικήτρια της θέσης Ξάνθη και πλέον είναι το φαβορί για να παραμείνει εντός των πλέι οφ και βάσει του προγράμματος των δύο ομάδων στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Καρυπίδης, Μπανανά, Σκαρντοβέλι, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (74′ Γουνδουλάκης), Πριντέτα (81′ Αποστολόπουλος), Μανούσος, Γιακουμάκης (64′ Σίγκνιεβιτς), Ντεβέσα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βινίσιους, Γκάλο, Λαμπρόπουλος (61′ Γιόχανσον), Βράνιες, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (63′ Αραβίδης), Αϊντάρεβιτς, Αραούχο, Μάνταλος (88′ Ροντρίγκες).