Το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού κατάφερε να δημιουργήσει στη χώρα η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express το 2016, διπλασιάζοντας παράλληλα την επιβατική της κίνηση.

Η Sky Express έχει προσθέσει τον τελευταίο χρόνο 18 νέους προορισμούς στο ήδη διευρυμένο δίκτυό της και πλέον εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα εννέα άγονες γραμμές.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία συνδέει όλη τη νησιωτική Ελλάδα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με διεθνείς αερομεταφορείς, όπως αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με τη Germania, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες.

«Η δραστηριοποίηση της Sky Express και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου για τις επιδοτήσεις και επέφερε καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες» επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Sky Express Νίκη Καραγκουλέ – Καραγεώργου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Οπως ανακοίνωσε η Νίκη Καραγκουλέ, «το 2017 θα αυξηθούν κατά 80% οι προγραμματισμένες πτήσεις, οι οποίες θα φτάσουν τις 14.600, ενώ θα διπλασιαστεί και ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων, οι οποίες θα ανέλθουν στις 750.000». Στόχος για το 2017, πρόσθεσε, «είναι να τριπλασιαστεί η επιβατική κίνηση της εταιρείας, που αναμένεται να ξεπεράσει τους 500.000 επιβάτες».

Ο στόλος της Sky Express αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία θεωρούνται τα πλέον κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Στους ναύλους της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν μεταφορά αποσκευής και χειραποσκευής.