Το νέο Suzuki Swift κατέφθασε στην ελληνική αγορά. Ένα από τα πιο σύγχρονα μικρά αλλά και από τα πιο καλοπουλημένα, που ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το 2004 και έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 5,4 εκ. πωλήσεις κυκλοφορεί ήδη στην χώρα μας με τη νέα γενιά να έχει όλα τα προνόμια της απαιτητικής κατηγορία.

Το νέο Swift πατάει σε μιας νέας γενιάς πλατφόρμα “HEARTECT”. Είνα κατά 10 χιλιοστά μικρότερο μήκος από το σημερινό, ενώ ταυτόχρονα το μεταξόνιό του είναι κατά 20 χιλιοστά αυξημένο, δημιουργώντας έτσι περισσότερη αίσθηση ελευθερίας στο εσωτερικό, προσφέροντας παράλληλα 265 λίτρα χώρου αποσκευών, δηλαδή 54 περισσότερα από το υπάρχον Swift. Το νέο μοντέλο είναι επίσης κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλό και κατά 40 χιλιοστά φαρδύτερο, κάτι που τονίζει τη χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα του.

Το εσωτερικό του πλέον είναι ιδιαίτερα άνετο αλλά και πιο σύγχρονο με αρκετές ηλεκτρονικές πληροφορίες. Στο κέντρο δεσπόζει ο πολλαπλών πληροφοριών πίνακας οργάνων που διαθέτει σπορ σχεδίαση με αίσθηση
ρολογιού χρονογράφου. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει είτε μια έγχρωμη ή LCD στο κέντρο, με το μετρητή θερμοκρασίας νερού μέσα σε ένα από τα δύο κύρια όργανα και το μετρητή βενζίνης στο εσωτερικό του δεύτερου, είτε μια ψηφιακή οθόνη πολλαπλών πληροφοριών.

Το νέο Swift έχει 265 λίτρα χώρου αποσκευών, που είναι κατά 54 λίτρα μεγαλύτερος, ή αύξηση μεγαλύτερη του 25%, σε σχέση με το υπάρχον Swift. Ο χώρος αποσκευών είναι κατά 75 χιλιοστά μακρύτερος με ιδανική διαμόρφωση του σχήματός του σε κάθε λεπτομέρεια, κάτι που επιτρέπει διευρυμένη χωρητικότητα, χωρίς να θυσιάζεται η εξωτερική εμφάνιση.

Νέα τεχνολογία στην ενεργητική ασφάλεια

Το νέο Swift χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα εμπρόσθιας
ανίχνευσης, το οποίο συνδυάζει μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser, που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή λειτουργιών ασφάλειας όπως η υποβοήθηση πέδησης, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου, και η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων. Χρησιμοποιεί επίσης ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ για τη λειτουργία του συστήματος Adaptive Cruise Control.

Το νέο Suzuki Swift προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες, έναν turbo 1.0 λτ. και έναν ατμοσφαιρικό 1.2 λτ. Το μοτέρ των 1.2 λτ. DualJet ατμοσφαιρικό, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, με το κιβώτιο CVT (διατίθεται και με 5άρι χειροκίνητο) αποδίδει 90 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 120 Nm ροπής, από τις 4.400. Για το 0-100 χλμ./ώρα επιταχύνει σε 11,0 δευτ. με το CVT και έχει τελική ταχύτητα 175 χλμ. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ηSuzuki για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι στα 4,6 λίτρα/100 χλμ.

H τιμή του ξεκινάει από τα 11.680 ευρώ με τον 1.2 λτ. DualJet, ενώ ο εξοπλισμός του είναι παραπάνω ικανοποιητικός, καθώς περιλαμβάνει όλες τις καθιερωμένες ηλεκτρικές ευκολίες και φώτα ημέρας LED. Το αμέσως επόμενο εξοπλιστικό επίπεδο GL+ κοστίζει 1.000 ευρώ επιπλέον.


Επίσης, περιλαμβάνει:

Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας
Όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα και αλλάζει λωρίδα χωρίς την
ενεργοποίηση του φλας από τον οδηγό, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίαςστον πίνακα οργάνων και δόνησης του τιμονιού.

Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου
Με ταχύτητα από 60 χλμ/ώρα, το σύστημα ανιχνεύει τις διαχωριστικές γραμμές λωρίδας εκατέρωθεν του αυτοκινήτου και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω λυχνίας και ηχητικής ειδοποίησης στην περίπτωση που εντοπίσει κίνδυνο εκτροπής του αυτοκινήτου.

Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist)

Κατά την οδήγηση με ταχύτητα από 40 χλμ./ώρα, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης
σκάλας φώτων, σχεδιάστηκε για να αλλάζει αυτόματα τους προβολείς μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων και του περιβάλλοντος φωτισμού.

Adaptive cruise control

Όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ μετρά την απόσταση από αυτό, και αυτομάτως διατηρεί μεγάλη, μέση ή μικρή απόσταση, κατ’ επιλογή του οδηγού. Όταν δεν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, το σύστημα διατηρεί την προκαθορισμένη από τον οδηγό ταχύτητα (από 40 χλμ/ώρα έως 160 χλμ/ώρα).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από