Την Τετάρτη (στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic) κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους και στην Αθήνα οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης.

Οτι δεν θα αναγγείλουν κατευθείαν κόμμα, αλλά ένα κίνημα-πρόπλασμα, το ξέραμε και το γράψαμε. Το όνομα δεν το ξέραμε αλλά (και αυτό…) το ξετρυπώσαμε.

Η Ωρα Αποφάσεων γίνεται Ωρα Προοδευτικών Αποφάσεων. «Καβατζάρουν» τις λέξεις Πρόοδος και Προοδευτικός ως μοναδική ταυτότητά τους λένε, υπαινισσόμενοι ότι «ΔΗΣΥ και Ποτάμι

χρειάζονται τρεις, τέσσερις για να ταυτοποιηθούν(σοσιαλδημοκρατία, Κεντροαριστερά, ριζοσπαστικό Κέντρο, δημοκρατική παράταξη κ.λπ.)» και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι, θα προσέθετα εγώ.

Το όνομα πάντως, έμαθα, δεν είναι το τελικό. Γιατί όμως; Εχουν κρατηθεί άλλα δύο, ένα κατάλληλο αν συνυπάρξουν με Το Ποτάμι και δεύτερο αν είναι μόνοι τους! Colpo grosso δηλαδή.

Μια και αρχίσαμε αυτή την κουβέντα, σας ενημερώνω ότι Ποτάμι και Ωρα συνεχίζουν τη σχέση τους, που μου περιγράφηκε σαν «αρραβώνας από συνοικέσιο». Είναι στη φάση που –όπως στις ελληνικές ταινίες! –«συναντιούνται για να γνωριστούν καλύτερα». Αν επέλθει έρωτας, γάμος ή «στρίβειν διά του αρραβώνος» θα φανεί σύντομα.

Στη Β’ Αθηνών ο Χατζησωκράτης

Μένω στην (ευρύτερη) Κεντροαριστερά για να διορθώσω κάτι που γράφτηκε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου: ότι ο Δημήτρης Χατζησωκράτης κατεβαίνει «παραδοσιακά» στην Περιφέρεια Αττικής. Ομως, στην πραγματικότητα, η παραδοσιακή του περιφέρεια είναι η Β’ Αθήνας. Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν άλλωστε οι εκλογές έγιναν χωρίς σταυρό, αλλά με λίστα, ο Χατζησωκράτης είχε αναγκαστεί λόγω «ειδικών συνθηκών» να αλλάξει εκλογική περιφέρεια. Οι λόγοι που αυτό συνέβη δεν υφίστανται πια (μη με ρωτάτε τι συνέβη, ξέρω μόνο ότι τέλειωσε με πίκρα) και έτσι στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές έρθουν, ο Χατζησωκράτης επιδιώκει να διεκδικήσει την εκλογή του στη Β’ Αθήνας, όπως πάντα.