Καταρχάς, Χριστός Ανέστη. Βαράτε τις καμπάνες, ανάφτε τις λαμπάδες, τσουγκρίστε τα αβγά, καύτε το σκιάχτρο του Ιούδα στην αυλή της εκκλησιάς. Τι κοιτάτε σαν παλαιοημερολογίτες; Ο Χριστός Ανέστη αναίσθητοι, το είπαν οι ιερομόναχοι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Πάει ο Κύριος, ουκ έστιν ώδε αλλά ηγέρθη.

Και δεν ηγέρθη μόνο ο Κύριος σηκωθήκανε από μόνες τους κι οι πέτρες να μας πάρουν στο κατόπι.

Είναι δυνατόν; Είναι και παραείναι. Θαύμα! Θαύμα! Αλλωστε μην ακούτε τον Γερο-Ντεϊσελμπλούμ (μπλουμ και πλίτσι, πλίτσι μπλουμ τα κουπιά μας) που μας θέλει όλους τους Νότιους να μας τρώνε οι γυναίκες τα ποτά και τα ξενύχτια, και λίγο δίκιο να έχει, αν και Καυλοπυρέσσοντες είμαστε κατά βάθος, αλλά πολύ βάθος μιλάμε, Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Και μια απ’ τις Μεγάλες γιορτές της Ορθής μας Δόξης θα είναι στο μέλλον και ο εορτασμός της ημέρας Αθώωσης Μονής Βατοπεδίου και λοιπών συνενόχων.

Αθώοι! Αθώοι οι κατηγορούμενοι! Πανηγυρίζει το Περιβόλι της Παναγιάς, (χαϊδευτικό του Αγίου Ορους, και συνθηματικό για τις μεταξύ τους συνομιλίες, μη μας καταλάβουνε κιόλας).

Βγήκαν οι καλόγεροι τρέχοντας από μοναστήρι σε μοναστήρι με τα ράσα ν’ ανεμίζουν τα μαλλιά τους ξέπλεκα να κραυγάζουν. «Και στα δικά μας. Και στη Μονή μας. Στη μονή μας».

Εζησε στιγμές το Ορος τόσο μεγάλες, απ’ τον καιρό που τους επισκέφτηκε ο Πούτιν ο Μέγας Μαφιόζος της στέπας της Τούνδρας και πασών των Ρωσιών. Διότι μην τη βλέπετε στο Χάρτη έτσι που είναι μόνη της, παντού υπάρχουνε Ρωσίες, έχουμε κι εμείς μία εδώ στον Περισσό, όχι Πουτινική, πιο κλασική γραμμή. Σταλινική.

Ο οποίος Πούτιν, δε, έμαθα από γειτονική στήλη ότι πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα (τον Πρωθυπουργό ξέρετε) και ήθελε παραμονη της απόφασης να μάθει πώς πάει η δίκη. Τέτοια πρεμούρα.

Σας λέω κοσμογονικές καταστάσεις. Μέχρι κι ο Καραμανλής ο Μικρός (με κεφαλαίο το Μικρός) βγήκε κι έκανε δήλωση. Βρε καλώς τα παιδιά… πού κρυβότανε στα ορεινά τόσον καιρό ο Μουγγοθόδωρας;

Είχε βγει βέβαια πριν σε μια φωτογραφία με τον άλλον Κώστα τον Τζιτζί σφιχταγκαλιά για να μας προετοιμάσει. Μην τον δούμε ξαφνικά και μας πέσουν τα λευκά, και τρελαθούν τα αιμοπετάλια. Οπως τότε στο Δημοψήφισμα (τι έχω περάσει ο Ελλην) που βγήκε σε ένα πλάνο – silver alert και πέσανε τα ποσοστά του ΝΑΙ στα τάρταρα.

Καλά, θα τρελαθώ; ο ίδιος ο Καραμανλής δεν ήτανε που είχε δηλώσει μετά λόγου γνώσεως τότε επί ακυβερνησίας του ότι

–«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα σκανδαλώδη που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπέδιο». (Τέτοια Ελληνικά ούτε ο Τσίπρας).

Τώρα πώς το γύρισε στο Νενικήκαμεν;

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ άλλος έτσι άλλος αλλιώς. Δεν έχουνε πάρει γραμμή ακόμα. Κι ο ένας στηλιτεύει ο άλλος κολακεύει.

Βλέπεις λείπει κι ο Τσίπρας, ο αρχηγός ο Μέγας τιμονιέρης της ψαροκασέλας.

Τον παίρνουν τηλέφωνο στον Πανάγιο Τάφο λείπει του λένε, πέταξε το καλυμμαύχι κότσαρε ένα γαρίφαλο στο πέτο και πάει στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη, παίρνουνε στον Μπελογιάννη έφυγε λέει πέταξε το γαρίφαλο φόρεσε το ταπεινό του το χαμόγελο και πάει να δει τον Πάπα. «Θέλει να δει τον Πάπα. Θέλει να τον δει».

Μωρέ να τον δει, είπα εγώ όχι;

Με κάτι τέτοια όμως, αυτόν δεν ξέρω ποιος θα θέλει να τον δει στα μάτια του.

Και για να μην ξεχνιόμαστε σύντροφοι του Βατοπεδίου,

«Χριστός Ανέστη» και «Αληθώς ο Κύριος».