Στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη μπαίνει η Ρόδος με τον 4ο Διεθνή Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων. Τα σχέδια για τον αγώνα και το όραμα για τη συνέχεια παρουσίασε πριν από λίγες μέρες η οργανωτική επιτροπή, αναλύοντας όλες τις λεπτομέρειες της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στα Δωδεκάνησα. «Στοχεύουμε πάντα σε έναν ποιοτικό Μαραθώνιο» δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου. «Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου καθιστά τον Μαραθώνιο μοναδικό! Επιπλέον, η διαπίστευση της διαδρομής από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης».

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της προσπάθειας της περιφερειακής Αρχής για την καθιέρωση της Ρόδου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού. Η Ρόδος προσθέτει στο αθλητικό καλαντάρι της ολοένα και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις.

Οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και στους αγώνες των 5.000 μ., 10.000 μ. και των 1.000 μ. για μαθητές δημοτικών σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 31 Μαρτίου στο www.roadstorhodes.com.