Τόσο καιρό ήταν πανταχού παρών (και τίποτα πληρών…) αλωνίζοντας την επικράτεια ανενόχλητος. Ούτε οι δύο πρώην συνεργάτες του, ο ένας μάλιστα κουμπάρος του και πρώην δικηγόρος του, δεν μπορούσαν να βρουν το δίκιο τους, με τις συνεχείς αναβολές στα δικαστήρια.

Τώρα ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βαΐα –συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας η απόφαση καταδίκης σε οκτώ χρόνια κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα –όχι μόνον παραμένουν εξαφανισμένοι, αλλά για την αναζήτησή τους έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι το ζευγάρι δεν έχει διαφύγει από τη χώρα, τουλάχιστον αεροπορικώς, αλλά οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πρόλαβαν και την «έκαναν» ακτοπλοϊκώς από την πατρίδα τους, την Πάτρα. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις –λένε –ότι έχουν διαφύγει στην Ιταλία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν στη συνέχεια να βρουν καταφύγιο σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, εκμεταλλευόμενοι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση διεθνούς εντάλματος.

Ο άφαντος πάντως «ευεργέτης» φρόντισε προχθές να δώσει το στίγμα του στους οπαδούς του, ανεβάζοντας βίντεο περίπου 21 λεπτών στο ΥouTube. Το περιγράφω, για όσους δεν σπατάλησαν τον χρόνο τους να το δουν: καθισμένος σε έναν σκούρο καναπέ, με χαμηλό φωτισμό και φορώντας μαύρα ρούχα, απευθύνει «διάγγελμα»-παραλήρημα, λέγοντας ότι «δεν θα παραδοθώ ποτέ γιατί είμαι έλληνας κυρίαρχος αυτόχθων ιθαγενής».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολούθησε «πάρτι» με αφελείς οπαδούς να αναφέρονται στον Κολοκοτρώνη(!) και στον Πλαπούτα(!) και τους αντίθετους να τρολάρουν.