Με νέο με πιο τολμηρό σχεδιασμό, ευρεία γκάμα αποδοτικών – και οικονομικών – κινητήρων και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό λανσάρεται και στην ελληνική αγορά το νέο Megane. Ουσιαστικά, με την τέταρτη γενιά, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει δυναμικά σε μια κατηγορία «φιλέτο» και ένα μοντέλο που έχει δημιουργήσει την δική του αγοραστική «παλέτα».

Ιστορικά, το νέο Megane πρωτολανσαρίστηκε το 1995 – αντικατέστησε το Renault 19 και έως και σήμερα έχει πουλήσει περίπου 13 εκ. αυτοκίνητα. Το γαλλικό μοντέλο μεγάλωσε και σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα, διαθέτει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος, αλλά χαμηλότερο ύψος. Συγκεκριμένα, το μήκος του φτάνει τα 4.35 μέτρα (μεγαλύτερο κατά 64 χλστ.), το πλάτος του αγγίζει τα 1.81 μέτρα (μεγαλύτερο κατά 6 χλστ.), με το ύψος του να φτάνει τα 1.44 μέτρα. Το γαλλικό μοντέλο – που ανήκει στην κατηγορία C( μικρομεσαία) πατάει σε νέα πλατφόρμα , που χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα της Renault και της Nissan (όπως το Kadjar, Koleos, Qashqai, X-Trail, Pulsar).

Στο εξοπλιστικό οπλοστάσιο ξεχωρίζει το σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών. Επίσης, για πρώτη φορά θα εφοδιάζεται με το Head Up Display- το σύστημα απεικόνισης των λειτουργιών στο παρμπρίζ, που συμβάλουν στις ασφαλέστερες διαδρομές. Επίσης, διαθέτει σύστημα αναγνώρισης φωνής για την πλοήγηση, το τηλέφωνο κ.α.. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από πέντε προγράμματα οδήγησης, Neutral, Sport, Comfort, Perso και Eco – το τελευταίο για μεγαλύτερη οικονομία. Ο χώρος των αποσκευών είναι στα 434 λίτρα, ενώ αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, αυτός ανέρχεται στα 1.247 λίτρα. Στην Ελλάδα θα προσφέρεται αρχικά με τον αρχικά 1.500άρη dCi 110 πετρελαιοκινητήρα ( υπάρχει και έκδοση με 90 ίππους), ενώ στο εγγύς μέλλον θα εμπλουτιστεί με τον βασικό υπερτροφοδοτούμενο 1.2 λίτρων βενζίνης 100 ίππων και τον ίδιο με ισχύ 130 ίππους. Στην κορυφή το Megane GT με 205 ίππους.

Οι τιμές

Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές του Renault Megane . Το Megane TCe100, με τον κινητήρα βενζίνης των 1.200 κ.εκ. κοστίζει από 17.150 ευρώ ενώ το ντίζελ 1.5 dCi με τους 90 ίππους από 18.890 ευρώ. Το κορυφαίο 1.5 dCi με τους 110 ίππους και επίπεδο εξοπλισμού Dynamique κοστίζει από 23.500 ευρώ.