Το Arjeplog, το οποίο βρίσκεται στην ιστορική επαρχία της Λαπωνίας, μόλις 56 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες να δοκιμαστούν σε ακραίες θερμοκρασίες για τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου. Εκεί, η BMW δοκίμασε τη αναμενόμενη BMW X3, μέσα σε άφθονο χιόνι και θερμοκρασίες κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η BMW επενδύει σημαντικά σε χρόνο και σε τεχνογνωσία, τόσο στη διαδικασία παραγωγής όσο και στις δοκιμές των οχημάτων της. Το έργο των σκληρών δοκιμών το έχει αναλάβει η ομάδα δοκιμαστών της BMW που ολοκλήρωσε ένα επίπονο πρόγραμμα στη Βόρεια Σουηδία.

Στα περίχωρα της μικρής πόλης Arjeplog, μοντέλα προ-παραγωγής της νέας BMW X3 έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να αντέξουν στο κρύο, στο χιόνι και στον πάγοΟι αχανείς αυτές εκτάσεις χρησιμοποιούνται ως πεδία λεπτομερών δοκιμών του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης και των χαρακτηριστικών οδήγησης ενώ επιτρέπουν και τη σύγκριση διαφορετικών τεχνικών λύσεων μεταξύ τους.

Στην όλη διαδικασία, η έξυπνη τεχνολογία τετρακίνησης xDrive μπορεί να επιδείξει όλα της τα πλεονεκτήματα, όχι μόνον εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση σε παγωμένες επιφάνειες, αλλά – χάρη στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής – βελτιστοποιώντας την ευελιξία και τη βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια.