Με απειλές και κατηγορίες εκατέρωθεν πραγματοποιήθηκε χθες η συζήτηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο ανδρών που έχει πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Κοίταξέ με καλά. Να με κοιτάς στα μάτια γιατί όταν εσείς φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή»είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον αναπληρωτή υπουργό ότι έστειλε στον εισαγγελέα «χαλκευμένα στοιχεία» για την υπόθεση των προσλήψεων στις ΜΕΘ και μάλιστα μόλις το 1/10 από τα στοιχεία που είχε διαβιβάσει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο Πολάκης δεν κατέθεσε κάποιο έγγραφο, αλλά υποστήριξε ότι έφτασε στα χέρια του ένας κατάλογος ρουσφετιών –χωρίς την υπογραφή Γεωργιάδη –και ότι όλοι διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών του στο υπουργείο και μετά διατέθηκαν στο Υγείας.

«Οταν σας ακούω να μιλάτε, μου έρχεται στο μυαλό ένα σκωπτικό δίστιχο. Είπαμε πολλά ψέματα, να πούμε μια αλήθεια, φορτώσαμε έναν ποντικό εννιά κιλά ροβίθια» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ στη δευτερολογία του κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι χρεοκόπησαν τη χώρα με την πολιτική τους για το φάρμακο και ότι το μαύρο χρήμα στον χώρο της υγείας από το 1996 έφτασε τα 86 δισ. ευρώ.