Πάρτι σε χώρο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο έκαναν φοιτητές και την ίδια ώρα επιτήδεια έκλεβαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικά, ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο του εργαστηρίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Το περιστατικό της κλοπής σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, στη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές στο παραλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου, ωστόσο καταγγέλθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς τις πρυτανικές αρχές, κατά τη συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Να σημειωθεί ότι εκτός της συγκεκριμένης, έχουν γίνει και άλλες διαρρήξεις σε πολλά γραφεία στο νέο κτίριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής εκτίμησε ότι η κλοπή ήταν συνέπεια της ανεξέλεγκτης κατάστασης που δημιουργούν τα πάρτι στο παραλιακό συγκρότημα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και κυρίως στον Θόλο και εκτιμά ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να πάρει μέτρα, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποινική τους διάσταση, έχουν οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές συνέπειες.

Ειδικότερα, η συνέλευση επισημαίνει την υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών όλων των φοιτητών του τμήματος, αλλά και την δυσκολία που προκαλείται στην πρόσβαση φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις σπουδές τους.

Η αρμόδια αντιπρύτανης Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννα Λαλιώτου, τόνισε πως το θέμα της κλοπής των υπολογιστών θα συζητηθεί στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου, ενώ το ζήτημα των φοιτητικών πάρτι απασχολεί έντονα τις πανεπιστημιακές αρχές. Ήδη, η πρυτανική αρχή σκέπτεται διάφορους τρόπους για να έχουν οι φοιτητές ένα δικό τους χώρο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που θέλουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από