Τη θέση της ότι το μνημόνιο αποτελεί αντιδημοκρατικό και απολυταρχικό καθεστώς διατύπωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στον Αντένα,τόνισε ότι, «αν ανατρέξει κανείς στις τοποθετήσεις και του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, θα δει τους λόγους για τους οποίους το μνημόνιο, όταν το υπηρετείς, ουσιαστικά έχεις προδώσει την πατρίδα σου και τον λαό σου».

«Μιλάμε πια για την πιο εξευτελιστική παράδοση», πρόσθεσε, «παράδοση από εκείνους οι οποίοι θα πολεμούσαν και θα αντιστέκονταν, και νομίζω πως το χαρακτηριστικό της σημερινής κυβέρνησης και του τρόπου που απευθύνεται στην κοινωνία είναι η κοροϊδία».

Εν προκειμένω, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «είναι στο χέρι μας, από τη μία πλευρά να αντισταθούμε στη μέγγενη του μνημονίου, από την άλλη πλευρά, να ρίξουμε το καθεστώς. Οταν λέω ‘‘να ρίξουμε το καθεστώς’’, δεν εννοώ μόνο την κυβέρνηση Τσίπρα, εννοώ συνολικά τα μνημονιακά κόμματα, τα κόμματα που έχουν υπηρετήσει τα μνημόνια. Να ρίξουμε το καθεστώς, όχι για να παραδοθούμε…».