Δεν θα σχολιάσω υποθέσεις που βρίσκονται σε δικαστική εκκρεμότητα. Ούτε θα μπω σε διαδικασία αμφισβήτησης των 70 εκατ. ευρώ που επένδυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Θα σταθώ ωστόσο σε τρία ζητήματα που έθεσε ο ηγέτης των Ερυθρολεύκων στη συνέντευξή του σε ξένη ιστοσελίδα.

Πρώτον: υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός παραμένει ανταγωνιστικός σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Αληθές. Θα πουν πολλοί πως αυτό οφείλεται στα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Εν μέρει έχουν δίκιο. Γνωρίζετε όμως πόσες ομάδες που αγωνίστηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέρρευσαν οικονομικά;

Δεύτερον: δήλωσε πως ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι πως μόνο τα δικά του στάνταρ εκτόξευσε με τον θάνατο της ανταγωνιστικότητας.

Τρίτον: ομολόγησε πως συνεχώς μαθαίνει πώς λειτουργεί η αγορά του ποδοσφαίρου. Είναι αλήθεια πως σε αυτόν τον τομέα ο Ολυμπιακός έχει φύγει έτη μπροστά σε σχέση με τις άλλες ομάδες του ελληνικού big 4. Το μαρτυρούν τα έσοδά του από τις πωλήσεις παικτών, αλλά και τα τεχνάσματά του με πιο πρόσφατο αυτό του 18χρονου Ρέτσου, τον οποίο έχρισε αρχηγό της ομάδας πολλαπλασιάζοντας την αξία του.

Καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή αποτελεί ομάδα πρότυπο για την Ελλάδα. Και οι αντίπαλοί της αντί να της πετούν λάσπη, καλύτερα θα ήταν να διδαχτούν από την οργάνωση και την εξωστρέφειά της.