«Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει τη συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, απευθυνόμενος σε ολλανδούς βουλευτές, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg, που αναδημοσιεύει η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf.

Σε εκτενές ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ίδια εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ», γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γ. Ντέισελμπλουμ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε πως «η απόφαση της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου είναι πολύ σαφής: Εάν το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος ή αποσυρθεί, θα εκλείψει η στήριξη προς το πρόγραμμα».

«Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση», διευκρίνισε.

Η δήλωση αυτή του Γ. Ντέισελμπουμ, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αξία των τραπεζικών μετοχών στα χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η εμπλοκή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα».

Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι Ελληνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «το ΔΝΤ είναι υπερβολικά επικριτικό σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεν λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».