Την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, στις 18 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, μικροί και μεγάλοι είναι προσκεκλημένοι σε ένα μπαζάρ – γιορτή, που θα έχει πολύ κέφι, χειροποίητα δώρα, σπιτικές λιχουδιές, ζεστά ροφήματα και ποτά, αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις, μουσική αλλά και…καλό σκοπό.

Όλα αυτά θα συμβούν στο χώρο των εκπαδευτηρίων «Ο Πλάτων». Με το «Bazάρι» στηρίζεται ουσιαστικά η πρωτοβουλία «Think For Good» και το ετήσιο πρόγραμμα δράσεων, που επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές για να αλλάξουν την πραγματικότητα πείνας και φτώχειας κάποιων ανθρώπων.

Στην εναρκτήρια διάσκεψη, τα παιδιά εμπνεύστηκαν, συζήτησαν, επεξεργάστηκαν, και τελικά υπερψήφισαν λύσεις, αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τους Δημάρχους και εκπροσώπους των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παιανίας και Παλλήνης αλλά και εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας στις περιοχές αυτές. Τα παιδιά ενεργοποιήθηκαν, με αγάπη, ευθύνη και αίσθηση αλληλεγγύης, έχοντας τη στήριξη των δασκάλων τους και όλων των ανθρώπων του σχολείου, αλλά και των γονιών τους, προκειμένου να φέρουν μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή των γειτόνων τους που το έχουν ανάγκη.

Στο χριστουγεννιάτικο «Bazάρι» τη μουσική θα επιμεληθεί ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος και ο 95,2 Athens Dee Jay, που θα εκπέμψει LIVE από τα Εκπαιδευτήρια ενώ για καλό σκοπό, θα βρίσκεται και ο standup comedian Γιώργος Χατζηπαύλου, με το Comedy Club για παιδιά, σε μια παράσταση για πολλά γέλια! Με την «τρέλα» και το ανατρεπτικό χιούμορ, που ιντριγκάρει τους ήδη fans της «όρθιας κωμωδίας», μιλάει και στην ιδιαίτερη γλώσσα των παιδιών, που… του απαντάνε ανάλογα!

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του «Bazαριού» έμπειροι και αρχάριοι της κουζίνας με τις οδηγίες του σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, θα φτιάξουν άπειρα γλυκά, που θα προσφερθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των γειτονικών Δήμων.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση