Το οπαδικό κίνημα εμφανίζει πανομοιότυπες συμπεριφορές σε παγκόσμια κλίμακα. Και φυσικά δεν αποτελεί πρωτοτυπία των ελλήνων οργανωμένων οπαδών οι επισκέψεις στις προπονήσεις των ομάδων τους με στόχο την εμψύχωση των αθλητών πριν από τα μεγάλα ματς. Αυτή την επιθυμία εξέφρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ο σκληροπυρηνικός σύνδεσμος Dracs (Δράκοι) ενόψει του μεθαυριανού ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκού στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Προσέξτε μια λεπτομέρεια. Θρυλείται ότι οι συγκεκριμένοι οπαδοί, που κατοικοεδρεύουν στις «αετοφωλιές» του ιστορικού γηπέδου, δεν γούσταραν τόσο πολύ τον Τσάβι Πασκουάλ.

Οταν ο Τσάβι νικούσεδιαρκώς τον Παναθηναϊκό

Αναμφισβήτητα, ο Τσάβι είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης. Τα ένδεκα χρόνια που πέρασε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και οι συνολικά 19 τίτλοι του αποτελούν σπουδαία κεφάλαια στην ιστορία του συλλόγου και οι Μπλαουγκράνα θα τον τιμήσουν, όπως συνέβη και με τον διάδοχό του Γιώργο Μπαρτζώκα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Αν εξαιρέσουμε την ιστορική πρόκριση επί Ομπράντοβιτς στα πλέι οφ του 2011, ο Τσάβι είχε «πελατειακή σχέση» με τον Παναθηναϊκό. Σε 22 αγώνες είχε 16 νίκες, εκ των οποίων οι εννέα σερί!

Για’ αυτό η Α1 δεν θα γίνει ποτέ η ισπανική ACB

Ψάχνετε ακόμη γιατί η ελληνική Α1 δεν θα φτάσει ποτέ την ισπανική ACB; Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στο Μπιλμπάο και στη Μάλαγα ερχόμενη από ταξίδια στο Καζάν και στην Κωνσταντινούπολη. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του Αρη (και) γιατί είχαν προλάβει να ξεκουραστούν. Ακούγεται, λοιπόν, ότι για να «βολευτούν» ξανά οι Αιώνιοι, ολόκληρη η αγωνιστική της Α1 θα διεξαχθεί στις 26 Δεκεμβρίου. Και μη μας πουν ότι τα Χριστούγεννα παίζουν και στο ΝΒΑ, γιατί θα τους απαντήσουμε ότι το Κόροιβος – ΠΑΟΚ π.χ. δεν είναι όμοιο με το Κλίβελαντ – Γκόλντεν Στέιτ!