Ένα νεογέννητο φωκάκι, μόλις μερικών εβδομάδων, φιλοξενείται από την περασμένη Πέμπτη στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της ΜOm (Eταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας) που έχει χορηγήσει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να μεγαλώσει και να επιστρέψει στη θάλασσα.

Ο μικρός «Mπιλ», όπως τον ονόμασαν οι άνθρωποι της Mom, βρέθηκε ορφανός σε παραλία της Χαλκιδικής και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι είχε αναιμία εξαιτίας των πολλών ημερών που έμεινε χωρίς τροφή. Η μικρή φώκια – όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης – ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις φροντίδες των ειδικών και όλοι εύχονται να γίνει απολύτως καλά και να μπορέσει να επιστρέψει στο αγαπημένο της Αιγαίο. Η καλή κατάσταση του Μπιλ φαίνεται άλλωστε και στο βιντεάκι που έχουν τραβήξει οι άνθρωποι που τον φροντίζουν.

Η περίθαλψη μίας μικρής φώκιας είναι πάντως μία ακριβή και δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό οι άνθρωποι της MOm σημειώνουν πως οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν με αρκετούς τρόπους την περίθαλψη του Μπιλ, όπως προσφέροντας ένα μικρό ποσό ή αναλαμβάνοντας τη συμβολική υιοθεσία της μικρής φώκιας.

«Το πρόγραμμα περίθαλψης μίας νεογέννητης μεσογειακής φώκιας, αποτελεί μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη MOm. Οι άνθρωποι της οργάνωσης βρίσκονται κυριολεκτικά συνεχώς σε 24ωρη βάση δίπλα στον Bill, φροντίζοντάς την και παρακολουθώντας την κατάσταση της υγείας της, έτοιμοι να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή» λένε.

O μικρόs Μπιλ (Φωτό: Π.Δενδρινός/ΜOm)

Οι ανάγκες για τη συνεχή φροντίδα της ορφανής φώκιας τόσο σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, όσο και σε αναλώσιμα, εξειδικευμένα κτηνιατρικά φάρμακα και κατάλληλες τροφές, είναι εξαιρετικά επιτακτικές και ιδιαίτερα απαιτητικές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα έξοδα περίθαλψης καλύπτονται πάντα από ιδίους πόρους της MOm, που προέρχονται από ιδιώτες, χορηγίες, δωρεές, προσφορές σε είδος και εθελοντική βοήθεια.

«Έχοντας κύριο στόχο την επιβίωση του μικρού Bill, και με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να τον επανεντάξουμε υγιή και δυνατό στο φυσικό του περιβάλλον, σας καλούμε να μας υποστηρίξετε στην προσπάθεια αυτή, οικονομικά, αλλά και ηθικά, με την προσφορά της εθελοντικής σας εργασίας. Ακόμα και το μικρότερο ποσό θα είναι εξαιρετικά πολύτιμο στη δύσκολη αυτή προσπάθεια» υπογραμμίζουν οι άνθρωποι της MOμ».

Αναλυτικά εδώ οι τρόποι υποστήριξης του Μπιλ

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση