Οσοι γνωρίζουν καλά τον Γιώργο Μπαρτζώκα βάζουν στοίχημα ότι όταν θα εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ, ως κεντρικό πρόσωπο της αποψινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, θα δίνει εσωτερική μάχη για να τιθασεύσει την αμηχανία του. Η οποία βέβαια θα έχει χαμηλότερη στάθμη λόγω της διαπροσωπικής σχέσης με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Ο Μπαρτζώκας έφυγε άσχημα τον Οκτώβριο του 2014, αλλά οι Αγγελόπουλοι του συμπαραστάθηκαν στην κηδεία του πατέρα του και εκείνος στην απώλεια της συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου. Συν τοις άλλοις, επιστρέφει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα!

Ο πλανητάρχης είχε αυτογνωσία

Το ΝΒΑ μισεί τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά λατρεύει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τις τελευταίες ώρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη χώρα μας και δεν αποκλείεται να αναζήτησε μια μπασκέτα για να κάνει τα σουτάκια του! Οπως έγραψε και ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ονειρα από τον πατέρα μου» το 1995, προτού καν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου, «είχα ένα αστείρευτο πάθος για το μπάσκετ, το οποίο πάντοτε ξεπερνούσε το περιορισμένο ταλέντο μου». Παρ’ όλα αυτά, οι παλιοί συμπαίκτες του στο Οξιντένταλ Κόλετζ του Λος Αντζελες θυμούνται ότι «ήταν καλός αμυντικός και πολύ αθλητικός».

Οταν ένας Καταλανός επιστρέφει στη Μαδρίτη

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Τσάβι θα έχει μεγάλη επιτυχία στον Παναθηναϊκό. Τον έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές και τρέφω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του» δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο πλέκοντας το εγκώμιο του Τσάβι Πασκουάλ λίγες ώρες πριν από το αποψινό ραντεβού Ρεάλ – Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Λάσο σφυρηλατήθηκε προπονητικά μέσα από τις μάχες με την Μπαρτσελόνα, οι οποίες φτάνουν τις 51 αν συνυπολογίσουμε και τις προηγούμενες ομάδες του (Μπρουέσα, Λαγούν Αρο), ενώ το μεταξύ τους σκορ είναι 27-24 υπέρ του Λάσο.