Η νέα πτέρυγα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στην Καλαμπάκα – όπου παρουσιάζεται η σχέση της μυθολογίας με τα μανιτάρια – «μεταφέρεται» τις ημέρες των εορτών στον Μύλο των ξωτικών, στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του μύλου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε μικρογραφία παραστάσεις που υπάρχουν στο μουσείο και αποτυπώνουν τη σχέση των μανιταριών με πλευρές της μυθολογίας, της ιστορίας και των επιστημών.

Εκεί θα βρουν απάντηση, από το προσωπικό του μουσείου, σε ερωτήματα που συνδέουν το μυθικό μας ήρωα Ηρακλή, αλλά και το θεό Πάνα, τις Ορεάδες νύμφες, αλλά και τον Ιούλιο Καίσαρα με ορισμένα είδη μανιταριών, αλλά και τη σχέση τους με επιστήμες, όπως τη φαρμακολογία, την ιατρική.

«Έτσι, η διασκέδαση, που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων που είναι ο μύλος των ξωτικών, συνδυάζεται με τη γνώση για πιο εξειδικευμένες και άγνωστες πτυχές της μυθολογίας και των παραδόσεων» αναφέρει το Μουσείο σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, το Μουσείο διοργανώνει μεγάλο ομαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής για σχολεία που επισκέπτονται τον μύλο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.meteoramuseum.gr και στο τηλέφωνο 2432024959.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση