Ολα τα γκάλοπ για τον πάγκο της Εθνικής βγάζουν Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά ο υπερτροφικός εγωισμός του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα καταλήξει στον Δράκο μόνο αν δεν υπάρχει άλλος προπονητής στη γη. Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο ισχυρός παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ πρώτα θα χτυπήσει τις πόρτες της αφρόκρεμας και αν δεν δεχτεί κανείς, θα πάει σε πιο προσιτές λύσεις με πρώτο επιλαχόντα –λένε –τον ικανότατο κόουτς του Αρη Δημήτρη Πρίφτη.

Θα ευχαριστήσουν ευγενικά και θα πάμε για άλλα

Στη Θεσσαλονίκη ο Βασιλακόπουλος ζήτησε μέσω τρίτου (ποτέ απευθείας) συνάντηση με τον Δημήτρη Ιτούδη (φωτογραφία), αλλά το ραντεβού αναβλήθηκε για την Αθήνα. Δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα ή αύριο. Η στήλη θα ρισκάρει ότι ο «coach of the year» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορεί να εργαστεί στην Εθνική βάσει τριετούς συμβολαίου, συνεπώς θα ευχαριστήσει ευγενικά τον πρόεδρο, ο οποίος θα ενοχλήσει εκ νέου τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Το έκανε προσφάτως, αλλά ο κόουτς ετοιμαζόταν να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα και το συμβόλαιό του (2+1) δεν επιτρέπει και Εθνική.

Η ανατροπή και οι ορκωτοί λογιστές για τη Λευκάδα

Στην ψηφοφορία για τη wild card η Λευκάδα εξασφάλισε τη 14η θέση της Α1 με ψήφους 3-2 έναντι του Ηρακλείου. Το λες και ανατροπή υπό την έννοια ότι τα τρία μέλη της επιτροπής είναι της ΕΟΚ και τα δύο του ΕΣΑΚΕ. Αρα, κάποιος άλλαξε γνώμη στον Βασιλακόπουλο. Ενδιαφέρον θα έχει και το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αν κάποιος θελήσει να μάθει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ζήτησε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Μελής για την τελευταία πενταετία.