Απαντήσεις αναζητούν να βρουν οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Κουτσούκος αν ο επιχειρηματίας και εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, ο γιος του οποίου επισήμως συμμετέχει στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει πληρώσει πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί καθώς, όπως υπογραμμίζουν, η εταιρεία του εμφανίζεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ ως λήπτρια εικονικών τιμολογίων, ή αν έχει ενταχθεί σε χαριστική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα σε γραπτή ερώτηση που κατέθεσαν χθες προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι «σύμφωνα με τις αποκαλύψεις η έκθεση του ΣΔΟΕ διαπιστώνει ότι η Ομάδα Κατασκευών ΑΕ (Πρώην Χ.Ι. Καλογρίτσας ΑΕ) χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια που έλαβε από τις επιχειρήσεις Αρμα ΑΤΕ και Τεχνική Μεταλλευμάτων ΜΟΝ. ΕΠΕ, συνολικής αξίας 34.828.802,69 ευρώ, προφανώς για να φοροδιαφύγει τον αντίστοιχο φόρο».

«Εικονικές επιχειρήσεις»

Επίσης αναφέρουν ότι «οι περισσότερες από τις εταιρείες που εμπλέκονται χαρακτηρίζονται από τον συγκεκριμένο έλεγχο Αρ. Επεξ. 410/2011 του ΣΔΟΕ: «ως λειτουργικά ανύπαρκτες, ως εικονικές επιχειρήσεις υφιστάμενες νομότυπα με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων»» και καλούν τον Τσακαλώτο να απαντήσει:

1. Ποια η τύχη της έκθεσης και του πορίσματος του ΣΔΟΕ (Αρ. Εν. Επεξ. 410/2011);

2. Εχει πληρώσει η εταιρεία Ομάδα Κατασκευών ΑΕ του κ. Καλογρίτσα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί;

3. Εχει ενταχθεί σε ευνοϊκούς νόμους ως λήπτρια εικονικών τιμολογίων;

4. Περιλαμβάνεται στους 270 μεγαλοοφειλέτες που εντάχθηκαν στη σκανδαλώδη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την οποία χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια και σε μεγαλοφοροφυγάδες –λαθρέμπορους, λήπτες και χρήστες εικονικών τιμολογίων;

5. Περιλαμβάνεται στους 3.500 ελέγχους του ΣΔΟΕ τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα;

Επιπλέον οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή τα ονόματα ή τις επωνυμίες των νομικών προσώπων των 270 μεγαλοοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και τα ονόματα των επιχειρηματιών ή τις επωνυμίες των νομικών προσώπων που περιλαμβάνονται στους 3.500 ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα. Για να δούμε, θα απαντήσει άμεσα ο υπουργός…