Νομίζω πως εισερχόμαστε στο τέλος της αρχής στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Στις 11.00 οι αντιπροσωπείες των συμμετεχόντων στον αδειοδοτικό πλειστηριασμό, που σχεδίασε η κυβέρνηση, θα ξαναδιαβούν την πύλη επί της Αλεξάνδρου Πάντου για να κάνουν την προσομοίωση του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Πρόβα τζενεράλε δηλαδή.

Αλίευσα τις οδηγίες με τα βήματα ανά φάση (όπου φάση σημαίνει άδεια), στάδια δημοπρασίας (το πρώτο μεριμνά για την αποδοχή ή όχι της τιμής από την αρμόδια επιτροπή αλλά και το ενδεχόμενο απόσυρσης από τη διαδικασία συνολικά και το δεύτερο αφορά τις κλειστές – σφραγισμένες προσφορές) και γύρους –όχι αυτούς με τις πίτες ντε –της δημοπρασίας.

Μεταξύ μας, στα χαρτιά, πιο εύκολα πετάς επιβατηγό αεροσκάφος…

Δεν πήραν απαντήσεις

Σήμερα εκτιμάται ότι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έθεσαν την περασμένη Πέμπτη στην επιτροπή της ΓΓΕΕ που διενεργεί τον διαγωνισμό. Διότι την Παρασκευή δεν έλαβαν, όπως μου έλεγαν τηλεοπτικοί κύκλοι, σχετικό αποσαφηνιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή τους.

Μετά την πρόβα τζενεράλε θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την ώρα προσέλευσης των αντιπροσωπειών ώστε αύριο να μην επικρατήσει συνωστισμός κατά την προσέλευσή τους, δεδομένου ότι θα πρέπει να περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Για να καταλάβετε, κάποιοι κατόπιν κλήρωσης θα πρέπει να είναι αύριο στις 07.10 νταν. Που σημαίνει ότι προβλέπεται πολύ πρωινή έγερση!

Ελεγχος και σφράγιση

Μετά την κλήρωση για την ώρα προσέλευσης στο κτίριο της ΓΓΕΕ θα γίνει έλεγχος στους χώρους όπου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός, από την Ελληνική Αστυνομία παρουσία εκπροσώπων όλων των συμμετεχόντων. Εφόσον το επιθυμούν οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στους χώρους και με δικά τους συνεργεία.

Κατόπιν οι χώροι θα σφραγιστούν από την ΕΛ.ΑΣ. και όσοι από τους συμμετέχοντες θα είναι στον έλεγχο των αιθουσών, έχουν τη δυνατότητα να σφραγίσουν τους χώρους και με δική τους ειδική ταινία.

Φαντάζομαι αμπαλάζ σουρεάλ που θα ζήλευε και ο Νταλί.

Τα ράντζα του στρατού

Το ζόρι, συμπεραίνω από αυτά που φθάνουν στα αφτιά μου και με εξιτάρουν, θα τραβήξουν οι (μέχρι) δύο εντολοδόχοι που θα είναι στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕΕ, στο ισόγειο. Διότι οι άλλοι τέσσερις θα βρίσκονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στις πτέρυγες των ορόφων του κτιρίου. Οι εν λόγω δύο από κάθε ομάδα θα μείνουν εκεί μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Πάντως, δεν θα κάνουν σπαρτιατικό ύπνο. Το τσέκαρα. Τα ράντζα του στρατού είναι κυριλέ και high tech, σας ενημερώνω. Το ύφασμα «δεν παίζεται» –όπως μου μετέφεραν πηγές μου -, έχουν φάρδος περί τα 80 εκατοστά και είναι από αλουμίνιο βαρέος τύπου που σημαίνει ότι είναι μεν ελαφρές κατασκευές αλλά αντέχουν βάρος και δεν… κλατάρουν.

Αλλωστε, οι εικασίες των προηγούμενων ημερών περί απομόνωσης των αντιπροσωπειών εν μέρει αποδομούνται, υποστηρίζουν κυβερνητικοί δορυφόροι. Στις εξαμελείς αντιπροσωπείες, αφού περάσουν όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους ασφαλείας, θα δοθεί αριθμός τηλεφώνου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, στο οποίο κάποιος –από τον έξω κόσμο –θα μπορεί να καλεί για να αφήσει μήνυμα. Αυτή την υπόθεση με τις άδειες, πάντως, μέχρι και ο Νίκος Φώσκολος θα τη ζήλευε…