Από μικρό κορίτσι η Αννα Κορακάκη είχε μάθει σε ευθείες βολές και δεν ήταν δυνατόν να επιλέξει άλλο τρόπο και χθες, όταν είδε να θίγεται η αξιοπρέπειά της. «Δεν ξέχασαν να με καλέσουν, το επέλεξαν!» έγραψε στο facebook για το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους ολυμπιονίκες.

Αλλωστε από νωρίς το πρωί, ο πατέρας/προπονητής της Τάσος, μιλώντας στα «ΝΕΑ» ήταν κατηγορηματικός: «Είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τον αρχηγό της αποστολής Ισίδωρο Κούβελο ότι η Αννα θα ήταν στο εξωτερικό, αλλά πως αν ήταν να γίνει η εκδήλωση πριν από το τέλος Αυγούστου, να μας ειδοποιήσει και θα ερχόταν. Μέχρι και σήμερα δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο ενώ δεχόμαστε απίστευτο πόλεμο από τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στην Ελλάδα».

Ο Ισίδωρος Κούβελος είπε ότι ειδοποίησε όσους αθλητές ήταν στο αεροπλάνο (!) για τη συνάντηση, ενώ η γραμματεία της ΕΟΕ έστελνε τις υπόλοιπες ενημερώσεις. Κάπου στην πορεία χάθηκε το SMS.

Οι ευθείες βολές της χρυσής Αννας ουσιαστικά απευθύνονται στην ομοσπονδία (σκοποβολής) της με την οποία η κόντρα είναι ανοιχτή και κρατάει χρόνια.

«Για χρόνια η Αννα δεν υπήρχε, ήταν… φάντασμα για κάποιους. Αφού όμως δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκαταλείψω ποτέ. Οπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Οσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι» έγραψε επίσης με νόημα και ίσως είναι η ώρα να πάρει την κατάσταση πάνω του ο υφυπουργός Σταύρος Κοντoνής.

Για να ξαναγυρίσω στην υποδοχή από τον Πρόεδρο των υπόλοιπων ολυμπιονικών που (τους ειδοποίησαν και) πήγαν, να σας πω ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος τους είπε πως «ο αγώνας σας είναι αντοχής και η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας. Πιο σημαντικό από τα μετάλλια είναι το παράδειγμα που δίνετε στη νέα γενιά», ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού θύμισε έργα που ολοκληρώθηκαν (αποκατάσταση της στέγης στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ, λειτουργία του κολυμβητηρίου επίσης στο ΟΑΚΑ κ.ά.) αναγνώρισε «την υποχρέωση της Πολιτείας να είναι πάντα δίπλα στους αθλητές και κυρίως να τους διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας, ανοίγοντας όλο και περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπολειτουργούσαν».