Mε τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει τις 580.000 μονάδες παγκοσμίως, το Peugeot 2008 δεν θα μπορούσε να μην ανανεώσει το διαβατήριο του στην πολυπληθή κατηγορία των μικρών SUV. Μάλιστα, στην ευρωπαϊκή αγορά, το γαλλικό μοντέλο κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις στην κατηγορία του. Η νέα γενιά του γαλλικού μοντέλου διαθέτει πιο ελκυστική εμφάνιση, η οποία αντικατοπτρίζεται από την μπροστινή κάθετη γρίλια, τις προεκτάσεις στα τόξα των τροχών, και τα πρωτότυπα σχεδιαστικά μπροστινά φωτιστικά σώματα. Στα ατού του η μεγάλη απόσταση των 165 εκατοστών που απέχει το αμάξωμα από το έδαφος, στοιχείο που ενισχύει τον χωμάτινο χαρακτήρα του.

Στον τομέα της εργονομίας και της πρακτικότητας, οι επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους θήκες με συνολικό όγκο που αγγίζει τα 24 λίτρα. Επίσης, ο χώρος αποσκευών προσφέρει από 410 έως 1.400 λίτρα χάρη στα διαιρούμενα πίσω καθίσματα ενώ υπάρχει και επιπλέον χώρος 22 λίτρων κάτω από το υποδαπέδιο κάλυμμα.

Στο εσωτερικό του, η γαλλική φίρμα αναφέρει ως πιο σημαντική καινοτομία το νέο ταμπλό, που ονομάζει i-Cockpit, με βασικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο, όταν κοιτάει τα όργανα. Επίσης, μέσω της οθόνης αφής 7’’ και της συνδεσιμότητας Mirror Screen, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί αρκετές λειτουργίες, όπως να κάνει μια τηλεφωνική κλήση κ.α. Στα νέα του εξοπλιστικά καλούδια βλέπουμε την κάμερα οπισθοπορείας, την αυτόνομη πέδηση (Active City Brake) και την υποβοήθηση στάθμευσης (Park Assist).Προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις κινητήρων, τα μηχανικά σύνολα βενζίνης των 1.2 λτ. και πετρελαίου των 1.6 λτ. σε διάφορες εκδόσεις ισχύος. Το μοτέρ βενζίνης, 1.2 PureTech με 82, 110 και 130 ίππους (κατανάλωση από 4,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 102 γρ./χλμ.) και τους πετρελαίου 1.6 BlueHDi με 75, 100 και 120 ίππους (κατανάλωση από 3,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 90 γρ./χλμ.).Όσον αφορά τα επίπεδα εξοπλισμού, υπάρχουν τα Access (μόνο με τους κινητήρες 1.2 PureTech 82 και 1.6 ΒlueHDi 75), Active και Allure.Το νέο Peugeot 2008 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή έναρξης τα 14.850 ευρώ.

Grip Control: Mε πέντε προγράμματα

Το νέο Peugeot 2008 διαθέτει το Grip Control, το πρόγραμμα μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει και να βελτιστοποήσει την ελκτική πρόσφυση των μπροστινών κινητήριων τροχών, ανάλογα με την ποιότητα της επιφάνειας. Έχει πέντε προγράμματα: τη ρύθμιση Standard που προορίζεται για χρήση σε κανονικούς δρόμους, την Snow που αναγνωρίζει την ολίσθηση κάθε μπροστινού τροχού και προσαρμόζει ανάλογα την κίνησή του. Η ρύθμιση All-Terrain συστήνεται για διαδρομές σε ολισθηρές επιφάνειες (λάσπη, υγρό γρασίδι κ.α.). Η ρύθμιση Sand επιτρέπει στιγμιαία το ελαφρύ σπινάρισμα των κινητήριων τροχών ώστε σε σαθρά και αμμώδη εδάφη να αποφευχθεί το κόλλημα του αυτοκινήτου.