Την ώρα που οι περισσότερες (σοβαρές) ευρωπαϊκές λίγκες έχουν αρχίσει ή βρίσκονται λίγο πριν από την εκκίνηση, στα μέρη μας όλα είναι ρευστά. Μόλις τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της Σούπερ Λίγκας ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί η σέντρα το ερχόμενο Σάββατο. Η διαμάχη του Σταύρου Κοντονή με τη διοίκηση της ΕΠΟ καλά κρατεί και το πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων Αθηνών, με την οποία κατηγορεί την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για αυθαιρεσία στην αντικατάσταση και μετακίνηση δικαστικών λειτουργών που στελεχώνουν πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, επανέλαβε την απειλή περί μη έναρξης του πρωταθλήματος (προ εβδομάδας ζήτησε από τη FIFA και την UEFA τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία). «Τους καλώ για τελευταία φορά να επαναφέρουν τη νομιμότητα και την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους» ανέφερε η επιστολή Κοντονή, που επίσης κάνει λόγο για παρέμβαση της ΕΠΟ «με τον πλέον απροσχημάτιστο και παράνομο τρόπο στην απονομή δικαιοσύνης και κάθε έννοια ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και για «συνθήκες διαπλοκής και πελατειακές σχέσεις, μέσω των διαχρονικά γνωστών παρεμβάσεων στην απονομή δικαιοσύνης, τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας και τον ορισμό διαιτητών σε όλες τις βαθμίδες των πρωταθλημάτων».

Η ΕΠΟ κατηγόρησε για πολλοστή φορά τον υφυπουργό για «ωμή παρέμβαση στα του ελληνικού ποδοσφαίρου», τονίζοντας ότι «προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να καταστρατηγήσει την ανεξαρτησία των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, παραβιάζοντας τη ρήτρα που το ελληνικό κράτος έχει συνυπογράψει με τους διεθνείς φορείς».

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μέσω διαρροής που έκανε λόγο για προσπάθεια της ΕΠΟ «να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζον θέμα της παραπομπής για κακούργημα έξι μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της για απιστία ύψους 29 εκατ. ευρώ». Πρόκειται για την περιβόητη υπόθεση της Κάρτας Υγείας, που σύμφωνα με δικαστικές πηγές θα φέρει στο εδώλιο όλους τους εμπλεκομένους, μεταξύ των οποίων και τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, τους τρεις προκατόχους του (Γκαγκάτση, Πιλάβιο και Σαρρή) και έξι μέλη του σημερινού συμβουλίου.