Ακόμη και αν έχετε κάνει πρόσφατα σέρβις το αυτοκίνητο σας καλό είναι πριν από τις καλοκαιρινές σας διακοπές να κάνετε ένα τσεκ απ σε μερικά σημεία στον κινητήρα του.

Φρένα: Θα πρέπει να τσεκάρουμε τη στάθμη των υγρών στα φρένα. Αν το δοχείο έχει ελάχιστα υγρά φρένων θα πρέπει άμεσα να τα συμπληρώστε με τα κατάλληλα υγρά που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Ψύξη:. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το νερό εξατμίζετε ευκολότερα και θα πρέπει να το συμπληρώνουμε γρήγορα. Και εδώ θα πρέπει να προσέξουμε αν το ψυγείο του αυτοκινήτου έχει κάποιες διαρροές.

Σύστημα κλιματισμού: Πριν το καλοκαίρι θα πρέπει να καθαρίζονται τα φίλτρα του air condition και να συμπληρώνετε το αντίστοιχο υγρό.

Ελαστικά: Το καλοκαίρι τα ελαστικά του αυτοκίνητου καταπονούνται πολύ περισσότερο λόγω της ζέστης. Η πίεση που πρέπει να έχουν είναι ανάλογη του φορτιού που θα μεταφέρετε. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε την ρεζέρβα και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα για αλλαγή ελαστικού.

Λίπανση: Το βασικότερο είναι να τσεκάρετε τη στάθμη των λαδιών. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαρροές λαδιών από το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου – στο κάρτερ – και ούτε τα λάδια να έχουν χρώμα μαύρο. Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να αλλάξτε άμεσα λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας.