Μπουρίνι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης και διάρκειας σάρωσε τη νύχτα τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του, με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρότατη νεροποντή.

Η καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ξεκίνησε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, με δυνατές ριπές ανέμου και αστραπές, και εξελίχθηκε σε πρωτοφανούς έντασης νεροποντή διάρκειας 40 λεπτών.

Το μπουρίνι συνοδευόταν από αλλεπάλληλους κεραυνούς που έκαναν τη νύχτα ημέρα, ενώ πλημμύρισαν και έγιναν αδιάβατοι δρόμοι στο κέντρο του Βόλου, όπως η Ιάσονος και η λεωφόρος Λαμπράκη μπροστά στο Δημαρχείο, όπου ακινητοποιήθηκαν πολλά αυτοκίνητα.

Οι κάθετοι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τις μεγάλες ποσότητες νερού που δεν μπορούσε να απορροφήσει το αποχετευτικό δίκτυο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, αλλά χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε δύο περιπτώσεις για άντληση υδάτων.

Καταστροφές στο Μαντινειακό οροπέδιο

Καταιγίδα έπληξε χωριά στο Μαντινειακό οροπέδιο την Τετάρτη το απόγευμα, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες.

Η καταιγίδα διήρκεσε περίπου μια ώρα και ήταν αρκετή για να προκαλέσει καταστροφές σε καλλιέργειες πατάτας, αμπέλου και κηπευτικών στα ανατολικά του Μαντινειακού κάμπου, όπου οι αγρότες δεν σταματούν να μετρούν τις ζημιές και βρίσκονται σε απόγνωση.

Ταυτόχρονα, η ρεματιά που ξεκινά από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Βαρσών, φούσκωσε ξαφνικά και κατέβασε τόσο πολύ νερό που στο ύψος του Νεκροταφείου στο Ζευγολατιό υπερχείλισε, ξεχύθηκε στον δρόμο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια αλλά και ισόγεια σπιτιών στο Ζευγολατιό και το Νεοχώρι.