Με το πρόγραμμα στήριξης των ελληνικών τραπεζών να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο πετάει αύριο το πρωί από Λονδίνο προς Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Μπενουά Κερέ. Στην έδρα της ΕΚΤ, λόγω και του θεσμικού χαρακτήρα της συνάντησης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν δηλώσεις –σε αντίθεση με τη μυστικοπάθεια που συνόδευε τις επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη, πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει τις ενστάσεις του για τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος, επιμένοντας ότι είναι ανέφικτος ο στόχος για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% σε βάθος χρόνου.

Συνεπώς, από τον Κυριάκο θα αναλυθεί λεπτομερώς και η πρόταση για μείωση του ετήσιου πλεονασματικού στόχου στο 2% από το 2018 με παράλληλη δέσμευση για αναπτυξιακούς ρυθμούς της τάξης του 4%. Την πρόταση έχει ήδη αναπτύξει στον Ντράγκι και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και προεξοφλώ ότι, αργά ή γρήγορα, με το ίδιο σχέδιο θα φθάσουν στη Φρανκφούρτη και απεσταλμένοι του Μαξίμου.