Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έλαβε το τελευταίο διάστημα αρκετά πειράγματα για την ανοιχτή επιστολή που είχε γράψει ανήμερα της επετείου του θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

«Δεν υπάρχουν ούτε μέιλ, ούτε φαξ για να σου απαντήσει» του έλεγαν με χιούμορ μεταξύ άλλων. Ομως χθες κατά τη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου στη Χαριλάου Τρικούπη ο αντιπρόεδρος της Βουλής αιφνιδίασε άπαντες αφού τους διάβασε το γράμμα από τον… Παπανδρέου!

«Μου απάντησε» είπε, για να προσθέσει: «Μου είπε ότι από τότε που έφυγα και ιδίως από το ’09 και μετά έχετε κόψει κάθε επαφή με τη βάση του κόμματος που εγώ θεωρούσα την κύρια δύναμή μου. Ρώτησε κανένας τη βάση ή την ΚΟ για τον χειρισμό της χρεοκοπίας και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου;… Τους ρώτησε κανείς για να αποφασίσει την προγραμματική σύμβαση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ;».

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Στο γράμμα προς τον προσωπικό του γιατρό και υπουργό Υγείας των κυβερνήσεών του ο Ανδρέας Παπανδρέου εμφανίζεται να εστιάζει και στα αποτελέσματα αυτών των συνεπειών που ήταν, όπως διάβασε ο Κρεμαστινός, «το ΠΑΣΟΚ να κατρακυλήσει από το 44% στο 12% και μετά στο 4,5%. Παραλλήλως έδωσε την ευκαιρία στους αποστάτες του κόμματος και σε στελέχη –πολλοί από τους οποίους χρημάτισαν υπουργοί και βουλευτές –τυχοδιωκτικά να ενταχθούν σε άλλα κόμματα και σήμερα ακόμα να προσηλυτίζουν οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, διορίζοντάς τους σε διάφορες θέσεις…».

Κι αφού τα διάβασε όλα αυτά ο αντιπρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε διάφορες προτάσεις προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων πρότεινε να συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο μία φορά το δίμηνο, καθώς και να είναι συνεχής η σχέση των οργάνων με τη βάση και να λειτουργεί με ένα σύστημα συνεχούς επικοινωνίας.

Οπως με ενημερώνει άνθρωπός μου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άκουσε με ενδιαφέρον όσα διάβασε ο Κρεμαστινός. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά πρέπει να κάλυψε τον βουλευτή της σε πολλά σημεία, αφού όπως μαθαίνω στην εισήγησή της ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, φέρεται να είπε, θα συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση σε κάθε Περιφέρεια της χώρας «με την παρουσία όλων των νεοεκλεγέντων μελών των Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεών μας». «Είμαι αποφασισμένη να δώσω ουσιαστικό περιεχόμενο στις οργανώσεις μας. Να τις απαλλάξουμε οριστικά από τη μιζέρια και τις σκοπιμότητες των μηχανισμών» πρόσθεσε. Είναι και αυτό μία αρχή…