Για πολιτικό καύσωνα μέσα στον Ιούλιο προετοιμάζεται η ΝΔ καθώς η επαναφορά στο προσκήνιο όσων διαδραματίζονταν έναν χρόνο νωρίτερα στο παρασκήνιο για το «Σχέδιο Χ» του Γιάνη Βαρουφάκη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ανοίγει ένα μεγάλο πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση, παράλληλα με τη σφοδρή αντιπαράθεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Οι διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για συζήτηση εντός του μηνός του γαλάζιου αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τις σκοτεινές πτυχές της πορείας προς το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου οδηγούν αναγκαστικά σε επανασχεδιασμό της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ πριν από την αυγουστιάτικη ανάπαυλα. Τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επικεντρωθούν στον πρώην υπουργό Οικονομικών αλλά στον Αλέξη Τσίπρα καθώς στη Λεωφόρο Συγγρού κινούνται με τη βεβαιότητα ότι το πρωθυπουργικό γραφείο είχε ρόλο καθοδηγητή σε ένα παράλληλο σχέδιο πλήρους ρήξης με την ΕΕ και μετάβασης στη δραχμή.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. Στη ΝΔ όχι μόνο αποκλείουν κατηγορηματικά ότι ο σχεδιασμός αυτός μπορούσε να προωθηθεί εν αγνοία του Πρωθυπουργού, αλλά προχωρούν και σε νέα ανάγνωση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο, μόλις τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, καθώς και στις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου περί διασφάλισης της σταθερότητας στο εξωτερικό και το εσωτερικό από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι εκείνη η πρωθυπουργική επίσκεψη στο Πεντάγωνο αποκτά άλλη διάσταση και προαναγγέλλει ότι θα αποτελέσει βασικό ζήτημα έρευνας από την εξεταστική επιτροπή, εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα έχουν το θάρρος να υπερψηφίσουν τη σύστασή της.